Gazete Vatan Logo

İstanbul’da fetih coşkusu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile taçlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk fidanı dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin fidan dikim törenine katıldı. İlk fidanı Cumhurbaşkanı Erdoğan dikti. Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 5. büyük parkı olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne İstanbul'un 29 Mayıs 1453'te fethedilmesini simgeleyen 145 bin 300 ağaç dikilecek.

İstanbul’un Fethinin 569. yılı kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı'na binlerce kişi akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katıldı.

İLK FİDAN ERDOĞAN'DAN

İlk fidanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan toprağa ekti.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Tören için Atatürk Havalimanı çevresinde erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı. Öğle saatlerinden itibaren törene izlemeye gelenler giriş noktalarında kuyruk oluşturmaya başladı.

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek olan Fetih kutlamalarına yoğun ilgi gerçekleşti. 1 milyona yakın vatandaşın gelmesi beklenen tören alanında boş yer kalmadı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP lideri Devlet Bahçeli de törene katılıyor. 

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde savaş atları gösterisi heyecanı!

SOLOTÜRK'TEN NEFES KESEN GÖSTERİ

SOLOTÜRK ekibi yüz binlerce katılımcıya şov yapmaya devam ediyor. Akrobatik hareketlerle katılımcıları büyüleyen SOLOTÜRK dünyada eşi benzeri olmayan hareketlerini sergiliyor.

Haberin Devamı

2 BİN KİŞİLİK SEYİR KAPASİTELİ SPOR ALANI YAPILACAK

Türk bahçe kültüründe olduğu gibi, pınar başı ile başlayarak tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir derenin de yer alacağı projede, dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların su ile oynamalarına imkan sağlanacak.

İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla millet bahçesi dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik çayırı ise 28 bin kişi kapasitesiyle büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek, dev ekran etkinliklere renk katacak.

Millet bahçesine yapılacak 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek.

TÜM BİNALAR KALACAK VE RESTORE EDİLECEK

10 bin metrekarelik alanda 7 konseptte düzenlenecek çocuk oyun alanlarında, çocukların duyularını kullanarak keşifler yapabilecekleri, kendi oyunlarını kurabilecekleri alanlar oluşturulacak.

Atatürk Havalimanı'ndaki tüm peronlar, hangarlar, binalar kalacak ve restore edilecek. Ulusal ve uluslararası fuarların düzenleneceği bu binalarda yapılacak bilim merkezlerinde gençler deneyler yapıp robotik çalışacak ve yazılım üretecek.

Haberin Devamı

Buradaki tüm peronlar, hangarlar ve binalar kalacak, restore edilecek. Bu binalarda ulusal ve uluslararası fuarlar düzenlenecek. Millet bahçesinde bulunacak müzelerde sanatçılar eserlerini sergileyebilecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5'İNCİ ŞEHİR PARKI OLACAK

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi muhtemel bir afet durumunda İstanbul'un afet toplanma alanı, deprem toplanma alanı olarak kullanılacak.

İlk etabının Mayıs 2023'te açılması planlanan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi; Rusya'daki Bitsevsky Park, Portekiz'deki Monsanto Forest Park, ABD'deki Fairmount Park ve İrlanda'daki Phoenix Park'ın ardından dünyanın en büyük 5'inci şehir parkı olacak.

Öte yandan yarın açılışın gerçekleştirileceği alan ve oluşturulan örnek bahçe görüntülendi. Örnek bahçeye 350 yıllık zeytin ağacı, 50-60 yıllık ıhlamur ağaçları ve çınar ağaçları dikildi. Bu alanda koku ve gül bahçeleri de yer aldı. Etkinlik alanına ise sahne, basın tribünü, katılımcıların temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri platformlar kuruldu. (Sabah)

Haberin Devamı