Gazete Vatan Logo

İşkence yaptılar, tecavüz ettiler, defalarca bıçaklayıp öldürdüler 7 yıl yatıp çıktılar

Ümraniye'de hafızalardan silinmeyen "tinercilerin Serpil öğretmeni vahşice katletmesi" olayının failleri artık aramızda! 75'er yıl hapse mahkum olan ve 7 yıldır hapiste bulunan tinercilerden 4'ü yeni TCK'dan faydalanmak için başvurdu. Mahkeme "Yeni TCK'daki lehteki hükümler uygulandığında sanıkların yeteri kadar hapis yatmış olabilecekleri ihtimaline karşılık" mağdur olmamaları için tahliye kararı verdi. Hapisteki diğer 4 tinerci de başvurursa serbest kalacak

Serpil Yeşilyurt, 20 yaşındaydı... Çocukları çok seviyordu. Anaokulu öğretmenliğini seçmişti kendine meslek olarak. Annesi Hanım Yeşilyurt'la birlikte oturuyorlardı. 1998 yılının 5 Ekim akşamı, yakında oturan bir akrabanın kına gecesine gitmek üzere evden çıkmışlardı.

Yolda yürürlerken bir otomobil durdu yanlarında. Serpil ile annesi şaşkınlık içinde ne olup bittiğini anlamaya çalışırken, araçtan inenler onları yaka-paça otomobile bindirdiler. Zorbalar genç öğretmenin başına bira şişesiyle vurup bayılttılar. Annesinin de gözlerini bağladılar.

Ormanda sırayla tecavüz ettiler
Ümraniye Çekmeköy'deki ormanlık alanda durdu araba. Anne Hanım Yeşilyurt, önce dövüldü, sonra tecavüze uğradı, ardından defalarca bıçaklandı ve boğazı kesildi. Onun öldüğünü sanan saldırganlar, yeni yeni kendine gelen Serpil Yeşilyurt'a yöneldi. O bağırıp ağladıkça, dövmeye başladılar. Hatta aralarında, kimin önce tecavüz edeceğini bile tartıştılar.

Ve kabus başladı. "Sırayla" tecavüz ettiler talihsiz öğretmene. Ardından bıçaklar inip kalkmaya başladı. Herkes seçtiği bir noktaya saplıyordu bıçağı. Biri genç kızın göğüs uçlarını kesip attı. Diğeri gözlerini oydu. Bir başkası şekiller çizdi cansız bedene. Serpil'i paramparça eden saldırganlar arabalarına atlayıp kaçtılar.

Korkunç olayın üzerinden 4 gün geçtikten sonra polis zanlıları yakaladı. İ.Ç., İ. A., S. T., S. D., A. K., N. M., H. E., ve S. Ö. suçlarını itiraf ettiler. İfadelere göre hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden 20 gün önce çıkan S.K.'nın tahliyesini kutlamışlardı!

Saldırganlar, İstanbul 2 No'lu DGM'de "bir suçu saklamak için adam öldürmek, adam öldürmeye tam teşebbüs, zorla adam kaçırmak, alıkoymak, kızlık bozmak, zorla ırza geçmek ve gece silahlı gasp" suçlarından 75'er yıla mahkum edildiler.

75'er yıl hapis cezası önce 36 yıla indi
Ancak, TCK'da, hürriyeti kısıtlayıcı cezaların üst sınırının 36 yıl olması nedeniyle 8 sanık hakkındaki 75'er yıllık hapis cezası 36'şar yıl ağır hapis cezasına dönüştürüldü. İnfaz Yasası'na göre cezaevinde 14.5 yıl yatacaklardı.

Aradan 3 yıl geçti ve 1 Haziran 2005'te Yeni TCK yürürlüğe girdi. 18 yaşını dolduran hükümlüler İsmail Çolak, İsmail Ayvacıoğlu, Serdar Kaçmaz ve Savaş Tüblek, yeni TCK'nın hükümlülerin lehine olabilecek maddelerinden faydalanmak için mahkemeye başvurdu.

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, (Eski 2 No'lu DGM), hükümlülerin yattıkları süreyi dikkate alarak "Yeni TCK'daki lehe olan maddelerin uygulanması halinde ileride mağduriyetlerine mahal verilmemesi için infazın durdurulmasına karar verilmiştir" dedi ve 4 kişiyi de tahliye etti. Bu durumda dosya tekrar incelenecek, lehteki indirim hesaplanacak ve hükümlülerin serbest mi kalacağı ya da daha ne kadar yatacakları ona göre tespit edilecek.

Savcı: Hangi maddeye göre serbest kaldılar?
4 mahkumun Tahliye gerekçesini yerinde bulmayan mahkeme Savcısı Zekeriya Öz ise, hükümlülerin lehine uygulanacak Yeni TCK'daki maddelerin neler olduğunun belli olmadığını gerekçe göstererek bir üst mahkeme olan İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, hükümlülerin yeniden tutuklanması için itirazda bulundu.

Haberin Devamı