Gazete Vatan Logo

‘İşkence yapılmadı!’

“Telegram” işkencesi iddiasına yanıt verdi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP’li Veli Ağbaba’nın İBDA-C lideri Mirzabeyoğlu’nun kendisine “telegram” yöntemiyle işkence yapıldığı iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Ergin, Salih Mirzabeyoğlu adıyla bilinen Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan Salih İzzet Erdiş’in havalandırma bahçesi bulunan tek kişilik odada barındığını, günde 4 saat açık havaya çıkma hakkının bulunduğunu ifade etti. Ergin, şu bilgişleri verdi:

İddialar asılsız

“Ağırlaştırılmış müebbet cezasına mahkum olan hükümlünün, havalandırma bahçesi bulunan tek kişilik odada barındırıldığı, haklarında hükmedilmiş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası infaz edilmekte olan hükümlülere uygulanan günlük dört saat açık havaya çıkma hakkının kendisine de tanındığı bildirilmiştir. Bahsi geçen hükümlünün, diğer tutuklu ve hükümlüler gibi tüm sağlık hizmetlerinden kanun, tüzük, yönetmelik ve genelge hükümleri çerçevesinde talebine uygun şekilde yararlandırıldığı bildirilmiştir. Bahsi geçen hükümlüye işkence yapıldığına yönelik iddiaların asılsız olduğu, konuyla ilgili olarak hükümlüye ait herhangi bir şikayet dilekçesinin de bulunmadığı bildirilmiştir.”

Haberin Devamı