Gazete Vatan Logo

İnternetten Trafik Cezası Sorgulama Ve Kredi Kartı İle Ödeme İşlemleri

Trafik cezası bulunan vatandaşların internet üzerinden trafik cezasını nasıl ödeyeceği ve trafik cezası ile ilgili diğer detaylar haberin devamında yer almaktadır.

İnternetten Trafik Cezası Sorgulama Ve Kredi Kartı İle Ödeme İşlemleri

Trafik cezası konusunda vatandaşların internet üzerinden işlem yapabilmesi artık mümkündür. Böylece kurumlar gitmeye ve sıra beklemeyegerekkalmadanonline olarak kredi kartınız ile trafik cezası sorgulama yaparak borcunuzu ödeyebilirsiniz. Yapacağınız ödeme işlemleri sonrasında trafik ceza borcunuzkapatılırken, aldığınız diğer trafik cezaları için de sorgulama yaparak aynı ödeme adımlarını tekrarlayabilirsiniz. Bu bakımdan internet üzerinden trafik cezaları ile ilgili tüm işlemleri yapabilmeniz mümkündür.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

ARAÇ SORGULAMA

Online olarak trafik cezası alıp almadığınızı öğrenmek için ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız giriş işlemlerinin ardından ilgili sorgulama sayfasındaki bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Böylece adınıza kesilen herhangi bir ceza olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Adınıza kesilen bir ceza olduğunu öğrendiğinizde, cezanızı indirimli bir şekilde ödemek için 15 gün içerisinde ödeme kanallarından birini tercih etmeniz ve cezanızı ödemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Trafik cezası ödeme konusunda en kısa yol internet üzerinden GİB internet vergi dairesi üzerinde açılan ödeme sayfasıdır. Sayfa üzerinden yapacağınız motorlu taşıtlar seçiminin ardından ekranda yer alan formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız yeterli olacaktır. Böylece ceza bilgilerinizin yer aldığı yeni bir sayfa açılacak ve cezalarınızı ödemeniz için ödeme adımları ekranda yer alacaktır. Trafik cezanızı ödemek için ekrandaki ödeme adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece erken ödeme avantajlarından yararlanarak % 25 indirimli bir şekilde cezanızı ödeyebilirsiniz. Böylece geç kalmadan erken ödeme avantajından da yararlanabilirsiniz.

Online olarak trafikte aldığınız cezalar ile ilgili haberdeki adımları takip etmeniz gerekir. İlk olarak trafik cezası sorgulama ardından ise ceza ödemesi ile birlikte adınıza kesilen tüm cezaları ödeyebilirsiniz. Ödenmeyen cezalar için gecikme faizi işlendiğinden dolayı herhangi bir sorun yaşamamak ve daha fazla para ödememek için kısa süre içerisinde cezanızı ödemeniz gerekir. İnternet üzerinden yapacağınız ceza ödeme işlemleri ile birlikte, dakikalar içerisinde borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı