Gazete Vatan Logo

İmralı sürecinde taraflar dikkatli!

'Kimler gidecek, ne zaman gidecek...'

Adalet Bakanı Ergin, İmralı süreciyle ilgili soruları yanıtlarken “Biraz beklersek neticeyi beraberce göreceğiz, kimler gidecek, ne zaman gidecek...” dedi.

ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Ergin, Öcalan’ın Erbil’e götürüldüğü yönündeki iddialara, “Tamamen gerçek dışı. Düşünül-mesi bile söz konusu değil. Tebessümle karşılıyorum sadece” dedi. Sürece ilişkin yapılacak yeni görüşmelerin kimlerle yapılacağına ilişkin soruları üzerine de Ergin, şu yanıtı verdi: “Yürümekte olan bir süreç var. Bu sürecin sağlıklı şekilde sonuçlanması noktasında taraflar dikkatli. Siyaset kurumu da başta BDP ve istihbarat birimlerimizin yaptığı görüşmeler, bütün bunlar beraberce düşünülen çalışmalar. Önümüzdeki günlerde biraz beklersek neticeyi beraberce göreceğiz, kimler gidecek, ne zaman gidecek. Sağlıklı bir zeminde yürümesi için gayret sarf ediliyor.”

4. yargı paketi

4. Yargı Paketinin Türkiye ile Avrupa Konseyi arasındaki AİHM çerçevesindeki iletişimin ürünü olan bir çalışma olduğunu belirten Ergin “Bu çalışma elbette Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin önlenmesine, temel özgürlük alanlarının güçlendirilmesine dönüktür. Bu çalışmaların temel orijini AİHM’in Türkiye aleyhine verdiği ihlal kararlarının nedenlerini ve sonuçlarını ortadan kaldırmaya dönük bir amaçla yapılıyor bu çalışmalar. Ama bu çalışmanın ürünü olan paket Meclis’ten geçtiğinde elbette ki Türkiye’deki insan haklarının, ifade, medya, düşünce özgürlünün güçlendirilmesi sonucunu doğuracak bir çalışmadır aynı zamanda. Ümit ediyorum önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu toplantısı yapılabilirse o toplantıda değerlendirilmesini ümit ediyorum” dedi.

Paket görüşülmüyor

Ergin, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın ‘4. paketi İmralı ile görüşeceğine 3 metre aramızda mesafe var, bizimle görüşsün’ sözlerine ilişkin olarak “Orayla öyle bir görüşme varsa Gültan Hanım doğru söylemiş ama orayla öyle bir görüşme yoksa bu konularda doğru söylememiş demektir. Biz 4. Yargı Paketi’nin temelini 2011’de yaptığımız çalıştaylara bağladık. O tarihten bu yana da aynı şeyleri söylüyoruz. 2011’in Kasım ayından beri bu çalışmalar devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı