Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemi ile cep telefonunuzun izin durumunu öğrenebilirsiniz!

IMEI Sorgulama işlemi artık cep telefonlarının hayatımızda önemli bir yere sahip olması ile beraber sıkça yapılan işlemlerden biri haline gelmiştir. IMEI Sorgulama işlemiyle beraber cep telefonunuza ait olan bilgileri öğrenebilirsiniz. IMEI Sorgulama işlemi için de ayrıca bir kuruma gitmenize gerek kalmayacak e-devlet üzerinden bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI sorgulama işlemi ile cep telefonunuzun izin durumunu öğrenebilirsiniz!

Artık günlük hayatta bir çok işlemimiz sırasında teknolojinin getirmiş olduğu imkanları kullanmaktayız. Bu şekilde fazladan harcayacağımız vakit kaybını değerlendirmiş aynı zamanda kendimizi de yormamış oluruz. Gelişen teknoloji artık hemen hemen her alanda kullanılmaya başladı. Bu yaygınlaşmanın ardından teknolojinin getirmiş olduğu cihazların kullanımını da etkilemiştir. Artık hemen hemen her bireyin belli bir yaştan sonra elinde bir adet cep telefonu görmekteyiz. Artık cep telefonları aramak yada mesaj atmak için programlanmamıştır. Gerek kamerası gerek sağladığı uygulamalar ve kolaylıklar sebebi ile cep telefonu sektöründe oldukça çeşitlenme söz konusudur. Artık herkesin bütçesine uygun cep telefonları modellerine piyasada ulaşabilmek mümkündür.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Cep telefonlarının artık hayatımızda bir araç olarak değil amaç olarak kullanmaktayız. Bu gelişen teknolojiye dahil olmak isteyenlerin kimisi sıfır cep telefonu almayı tercih ederken kimisi de ikinci el cep telefonu almayı tercih etmektedir. Bu nedenden dolayı cep telefonu sektöründe alım satım işleri git gide artmaktadır. Bu artışın aynı zamanda bir de dezavantajı vardır. Bu konuda artık insanlar kolay bir şekilde dolandırılmaktadır. Haberlerde gazetelerde birçok kişiyi cep telefonu ile dolandırmış dolandırıcılar artık bir çete halindedir. İnsanları sıfır telefon diye kandırıp ikinci el cep telefonu satmaya çalışanlar yada kaçak olduğu halde yasal yollar ile kişiye satmaya çalışanlar bu dolandırıcıların hiçte iyi niyetli olmadığını göstermektedir. Bu yüzden ikinci el alım satım işlerinde kişilerin özellik ile dikkatli olmaları gerekmektedir. Kişiler kendince bir güvenlik önlemleri almalıdır. Nasıl T.C kimlik numaramız ile hakkımızdaki tüm bilgilere ulaşılabiliyorsa cep telefonlarının da T.C kimlik numarası niteliğinde olan IMEI numaraları ile cep telefonu hakkında tüm bilgilere ulaşabilmemiz mümkündür. IMEI Sorgulama işlemi yaparak cep telefonunuzun kaçak olup olmadığını öğrenebilir veya sıfır olup olmadığına kanaat getirebilirsiniz. Bunun için ise öncelik ile akıllı cep telefonunuzun IMEI numaranızı sorgulamanız gerekmektedir. IMEI Sorgulama işlemi için kullanacağınız IMEI numarasını ise *#06# tuşlarını tıklayarak cep telefonunuz sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu bilgiyi edindikten sonra e-devlet üzerinden IMEI Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmeniz mümkündür. E-devlet üzerinden IMEI Sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için öncelik ile bir adet e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifrenizi ise en yakın PTT şubelerine başvuruda bulunarak edinebilmeniz mümkündür. Başvurduğunuz gün içerisinde alacağınız e-devlet şifresi için ödemeniz gereken ücret 2 TL olacaktır. Bu şifreyi aldıktan sonra resmi e-devlet web sayfasına ulaşın. Burada sizlerden istenilecek bilgileri eksiksiz bir şekilde uygun boşluklara yazın. Ardından kimliğimi sorgula butonuna tıklayın ve karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada IMEI Sorgulama işleminize en uygun başlığa tıklayın ve IMEI Sorgulama işleminizi gerçekleştirin.

Haberin Devamı