Gazete Vatan Logo

İçki denetimi artıyor!

Üfle bakayım gündüz vakti içki içtin mi?

Ölümlü kazaları yüzde 50 azaltmak için uygulamaya konan Trafik Güvenliği Eylem Planı’yla alkol denetimleri yüzde 20 artırıldı. Bu nedenle, gün içinde de alkol testi yapılmaya başlandı.

İstanbul’un en gözde mekanlarından, ünlülerin uğrak yeri olan İstinye Park’tan araçlarıyla çıkanlar, güpegündüz polis tarafından alkol testine tabi tutulunca şaşkınlığa uğruyor. Polis artık, genelde akşam veya gece yaptığı alkol testini, gün içinde de uyguluyor. Bunun nedeni ise yeni yürürlüğe konan Trafik Güvenliği Eylem Planı. Türkiye’de son 10 yılda meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 90 bine ulaşınca emniyet de harekete geçti ve planı uygulamaya başladı.

BAKANLARIN ZORLU İMTİHANI!


‘Kimse ölmesin’ diye...

Ölümleri yüzde 50 azaltmak için, kontrollerin artırılmasına karar verildi. Emniyet, alkol denetimlerini yüzde 20 artırıp, caydırıcı önlemler alarak alkollü araç kullanımını en aza indirmeyi planlıyor. Bu hedefe ulaşmak için genelde akşam ve gece saatlerinde yapılan alkol denetimlerinin, gündüz saatlerine de yayılması kararlaştırıldı. Bu uygulamanın ilk örneği de İstinye Park’ta görüldü.

‘Alkolün gecesi gündüzü olmaz’

İstinye Park’ta alışveriş yapıp öğle yemeği yedikten sonra otoparktan çıkan sürücülerin bazıları gündüz vakti uygulama yapılmasına tepki gösterdi. Bazı sürücüler ise denetimlerin sıklaştırılmasını destekledi. İsmini vermeyen bir sürücü, “Trafikte kazaların çoğu alkollü araç kullanmaktan kaynaklanıyor. Alkollü araç kullanmanın gecesi gündüzü olmaz. Denetimlerin gündüz de yapılması gerekiyor. Can ve mal güvenliğimiz için yapılan denetimlerden rahatsız değiliz” dedi.

Henüz o kadar dertli değilim

Ünlü şarkıcı Demet Akalın da önceki gün, alkol kontrolüne takılmış ve “İstinye Park çıkışı alkol kontrolüne üfledik. Bu saatte içecek kadar dertli değilim henüz” diye tweet atmıştı.

Haberin Devamı