Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunun yoğunluğunu internet üzerinden takip edebilirsiniz!

İBB trafik durumu şehirde yaşayan vatandaşlar açısından en büyük problem olarak dikkat çekiyor. Bu noktada araç sahibi olan kişilerin İBB trafik durumuna ait yoğunluk durumunu bilmesi büyük önem taşımaktadır. İBB trafik durumunun kolayca takip edilebilmesi ve güzergah belirlenebilmesi için internet üzerinde uygulama hizmete sunuldu.

İBB trafik durumunun yoğunluğunu internet üzerinden takip edebilirsiniz!

İstanbul trafiği modern yüzyılda insanların günlük yaşamları içerisinde doğrudan olumsuz etkilere yol açıyor. Özellikle de İstanbul gibi araç sayısının her geçen gün arttığı bir kentte iş giriş-çıkış saatlerinde kilitlenme noktasına gelen trafik akışı, gün boyu normal seyrinin çok üzerinde oluyor. Bu durumda gün boyunca İstanbul trafiğinin yaşamı fazlasıyla olumsuz etkilemesine neden oluyor. Bu gibi etkileri dolayısıyla ve aynı zamanda da İstanbulluya daha modern ve daha çağdaş bir kent hizmeti sunabilmek amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından internet ortamında İBB trafik durumu isimli bir uygulama hizmete açıldı. Vatandaşlar son derece pratik bir şekilde internet erişimi gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiğinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan İBB trafik durumu uygulaması ile vatandaşın en güncel İstanbul trafik durumu bilgisini sanal ortam üzerinden de alabilmesi sağlanabilmektedir.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İBB Trafik Durumu sayesinde gitmeye karar verdiğiniz yere ulaşmak üzere yola çıktığınızda hangi yolların sizlere açık olduğunu hangi yollarda trafik yoğunluğunun olduğunu ve hangi yollarda çalışma yapıldığını göstermektedir. Bu sayede kişi kendisine en mantıklı gelen serbest yolu seçerek yolculuğunun daha konforlu olmasını sağlıyor. Örneğin bu sistemin olmadığını düşünelim yola çıkmak üzere aracınıza bindiniz ve seyir halindesiniz acil bir yere ulaşmanız gerekiyor zaten İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız gitmek istediğiniz yere yeterince geç kalma ihtimaliniz olacaktır. Bir de yolda olan bir kaza nedeni ile yolun kapatıldığını gördünüz ve arkanızda da sizler gibi bir çok aracın olduğunu gördünüz geri dönebilmeniz ne mümkün mecburen yolun bir an önce açılmasını beklemek durumundasınız. Dolayısı ile gitmek istediğiniz yere geç kalmanız mümkündür. Bu sizlerin hem daha fazla yoracak hem zamanınızdan çalacak hem de büyük bir stres yaşamanıza neden olacaktır. İBB Trafik Durumu sayesinde bu sorunlar ortadan kalkıyor. Gelişen teknoloji sayesinde yediden yetmişe herkesin elinde olan akıllı cep telefonları sayesinde bu sisteme ulaşmaları mümkün olmaktadır. İnternet bağlantısının olduğu her yerden akıllı cep telefonları veya bilgisayarlardan İBB Trafik Durumunu öğrenebilmeniz mümkündür. Bunun için yapmanız gereken trafiğe çıkmadan önce İBB Trafik Durumunu gösteren resmi İBB web sayfasını ziyaret edin ve İBB Trafik Durumu butonuna tıklayın . Burada sizlerin gideceği yolun istikameti doğrultusunda hangi yolların açık hangi yollarda daha az yoğunluk olduğunuz görebilir ve yolculuğunuzu buna bağlı olarak yapabilirsiniz. Bunun için hiç bir şifre sistemine ihtiyacınız yoktur. Harita şeklinde gösterilen İBB Trafik Durumunda yeşil oklar yolun sizlere açık olduğunu yani trafik yoğunluğunun diğer yollara nazaran daha az olduğunu göstermektedir. Bu şekilde yola çıkmadan yolun durumunu öğrenebilirsiniz. Üstelik bu sistem sizlere 7/24 hizmet vererek her zaman yol bilgisine sahip olmanıza fırsat verecektir. Bu şekilde yolculuklarınızı daha kısa süresi içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda bu sistem sizlere ücretsiz bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Haberin Devamı