Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu internetten takip edebilirsiniz!

Türkiye’de trafik hizmetleri alanında dijital teknolojiler son derece yoğun şekilde ilgi görürken, online İBB trafik durumu uygulaması bu alanda öne çıkıyor. Online İBB trafik durumu uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geliştirilmiş olan resmi bir kamu hizmet uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. İBB trafik durumu uygulaması günümüzde İstanbul genelindeki trafik durumu hakkında anlık bilgi akışı sağlıyor.

İBB trafik durumunu internetten takip edebilirsiniz!

Türkiye’de nüfusun en yoğun olduğu başlıca kentlerin arasında kendisine yer bulan ve kent içi trafik sıkışıklığın dünya sıralamaları arasında ilk kademelerde kendisine yer bulan İstanbul’daki trafik sorununun çözümünün sağlanabilmesi amacı ile uzun yıllardır hem fiziki çalışmalar hem de dijital çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde teknolojik alanda elde edilmiş olan imkanlar çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İBB trafik durumu uygulaması hizmetleri sunulmaya başlandı.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İstanbul’da çok uzun yıllardır insanların yaşamlarını olumsuz yönde etkileyen ve aynı zamanda da insanların günlük yaşam standartları kalitesinin oldukça düşmesine yol açan trafik sorunun çözümünün sağlanabilmesi amacı ile geniş kapsamlı fiziki ve dijital çalışmalar yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından sürdürülürken, beraberinde artan nüfus oranları ve trafikteki araç sayısı bu durumun iyi zor bir hal almasına neden oluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet teknolojilerinin son derece etkin biçimde kendisine yer edinmekte olduğu bugünlerde elektronik platform üzerinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İBB trafik durumu isimli uygulaması İstanbullular açısından son derece önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle de 21.yüzyıl dünyasının hızla gelişen ileri nesil teknolojileri sayesinde artık insanların nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme özgürlüğüne ve olanağına sahip olabilmesi ile birlikte çok daha yoğun şekilde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri ile birlikte artık dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlara sunulmakta olan kamu hizmet ve uygulamalarında internet teknolojilerinin yaygın olarak kullanıldığı görülüyor. Bu çerçevede de internet üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hizmete açılan ve tamamen ücretsiz olarak resmi bir uygulama olarak hizmet veren İBB trafik durumu uygulaması sayesinde İstanbul trafik durumu bilgileri son derece pratik ve kolay bir şekilde öğrenilebilmesi mümkün oluyor. Özellikle de İstanbul’da yollardaki anlık trafik durumu bilgisini 21.yüzyıl mobil akıllı teknolojileri ve karayolları üzerinde kullanılan ileri nesil sistemler aracılığı ile mümkün kılınması günümüzde İBB trafik durumu uygulaması üzerinden alınan bilgilerin tamamen doğru olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan İBB trafik durumu uygulaması üzerinde İstanbul haritası yer alıyor. Bu şekilde insanlar görsel yönden de detaylı bir şekilde İstanbul’daki anlık trafik durumu bilgisini öğrenebiliyor. Özellikle de İBB trafik durumu uygulaması üzerinde trafik akışının çok sıkışık olduğu ve durma noktasında olduğu yollar kırmızı renk grafikle, nispeten açık olan yollar sarı renk grafikle, trafiğin son derece rahat ve akıcı olduğu yollar ise yeşil grafikle gösteriliyor. Bu şekilde de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşların son derece pratik ve kolay bir şekilde İBB trafik durumu uygulamasını kullanarak, trafik sıkışıklığından minimum düzeyde etkilenerek, İstanbul içinde ulaşımlarını gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı