Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumuna ait yoğunluk haritalarını internetten inceleyebilirsiniz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından internette online İBB trafik durumu hizmeti sunuluyor. Online İBB trafik durumu uygulaması resmi bir trafik durum bilgilendirme uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede de İBB trafik durumu uygulamasından İstanbul genelindeki anlık trafik durumu bilgisi alınabiliyor.

İBB trafik durumuna ait yoğunluk haritalarını internetten inceleyebilirsiniz!

Modern toplum yaşantısı içerisinde insanların ulaşım alanında meydana gelen ihtiyaçlarının etkin ve aktif bir şekilde karşılanabilmesi hususunda modern otomobil teknolojileri oldukça önemli bir yer ediniyor. Bu durumda beraberinde özellikle yoğun nüfusun bulunduğu büyük kentlerde trafik sorununun çok yüksek seviyelerdeki araç kullanımı neticesinde meydana gelmesine neden oluyor. Bu kapsamda da çok uzun yıllardır günlük yaşamın dahi aksamasına neden olabilecek düzeyde bir trafik yoğunluğu ve dolayısıyla trafik sorunu yaşamakta olan İstanbul’a yönelik olarak modern teknolojilerden destek alınarak online İBB trafik durumu uygulaması hizmetleri sunulmaya başlandı. Elektronik platform üzerinde sunulan bu online trafik bilgilendirme uygulaması doğrudan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hizmete açılmış olan resmi bir uygulama olarak hizmet veriyor.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde trafik sorununun en yüksek seviyede yaşanmakta olduğu ve dünyaca bilinen bir trafik sıkışıklığı bulunan İstanbul’da 1980’li yıllardan bu yana trafik sorunu bulunuyor. Özellikle de günlük yaşamın çok ciddi anlamda aksamasına neden olabilmekte olan bu sorununun çözümünün de sağlanabilmesi hususunda birbirinden farklı fiziki ve dijital uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından özellikle son yıllarda hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanılarak, İstanbul trafiğin daha ileri nesil teknolojiye sahip olan teknolojik bir altyapı oluşturuldu. Bu teknolojik fiziki altyapı ile entegre bir çalışma gerçekleştiren İBB trafik durumu uygulaması da vatandaşların son derece pratik bir şekilde İstanbul genelindeki trafik durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede de her geçen gün hızla gelişen mobil akıllı cihaz teknolojilerinin, insanların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına özgür bir şekilde erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de internet üzerinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi bilgilendirme uygulaması İBB trafik durumu isimli uygulamanın mobil cihaz uyumluluğuna sahip olması da yoğun şekilde kullanılmasına neden oluyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık mobil akıllı cihaz ürünleri ile nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına kolaylıkla erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, online İBB trafik durumu uygulamasını kullanarak, İstanbul genelinde trafik durumunu takip edebilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan online İBB trafik durumu isimli uygulama özellikle anlık trafik durumu bilgisi akışı sağlamakta olduğundan tüm trafik durumu bilgileri gerçek zamanlı olarak uygulama üzerinden öğrenilebiliyor. Böylelikle İstanbulluların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun yalnızca internet ortamına erişim gerçekleştirerek, son derece pratik ve kolay bir şekilde İBB trafik durumu uygulaması aracılığı ile İstanbul’da hangi yollarda trafik sıkışıklığı mevcut, hangi yollarda çok daha rahat bir trafik akışı bulunuyor gibi merak ettiği tüm sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de internet üzerinde bulunan İBB trafik durumu isimli uygulama son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı