Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu nasıl öğrenilir?

İBB trafik durumunun internet üzerinden öğrenilebilmesi trafiğe çıkacak kişilere önmeli ölçüde fayda sağlamaktadır. İBB trafik durumu ile trafiğin güncel durumunu kolayca öğrenebilirsiniz.

İBB trafik durumu nasıl öğrenilir?

Büyük şehirlerde yaşayan insanları birçok kolaylıkla birlikte birçok zorluk da bekler. Her gün yoğun kalabalıklarla birlikte yaşamaya çalışan bu insanlar birçok problemle karşı karşıya kalırlar. Bu problemlerin en başında yer alan hiç kuşkusuz ki trafik problemi gelir. Trafik, her gün işe gidip gelen ya da herhangi bir sebepten dolayı yola çıkan insanları esir etmektedir. Tüm zamanını yolda geçiren insanlar kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayıramamaktadır. Trafiğin en çok olduğu yer tabii ki de tüm illere nazaran yoğun nüfusa sahip olan İstanbul'dur. İstanbul'un yoğun trafiğinden mağdur olan halkta bu soruna çözüm istemekle birlikte trafik sorunu aşması zor bir problem olarak karşımızda durmaktadır.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu soruna alternatif çözümlerden biri İBB trafik durumunu öğrenmektir. İBB trafik durumu; trafiğin nerede, ne zaman, ne kadar yoğun olduğunu öğrenebileceğimiz bir uygulamadır. Telefon, tablet, laptop gibi araçlarımız vasıtasıyla bu işlemimizi gerçekleştirebilir ve gideceğimiz yere daha hızlı ulaşım sağlayabiliriz. Kısa ve uzun yolcuklarımız için trafiğin az olduğu veya olmadığı güzergah üzerinden devam edebiliriz. Bunun için telefon, tablet ya da laptoplarımızın arama motoruna İBB trafik durumu yazmamız yeterlidir, telefonlarımızın diğer akıllı cihazlarımızın konum bilgisini de kullanarak gideceğiniz yer ile bulunduğunuz konum arasında trafiğin yoğun olmadığı veya gidebileceğiniz en kısa yolu size göstererek büyük bir fayda sağlar.

Haberin Devamı

İBB trafik durum hizmeti ile kendimize bir iyilik yapıp kendimize zaman kazandırarak hem gideceğimiz yerlere zamanında ulaşmayı hem de trafik gibi çileli bir süreci yaşamamayı sağlayabiliriz. Gerçekten de trafik çok sıkıntılı ve stresli bir durumdur. Özellikle işten dönenler için günün yorgunluğu ile birlikte daha da çileli bir hal almaktadır. Tüm bu sıkıntılı süreci yaşamak yerine İBB trafik durumu ile kendimize en uygun güzergahı ücretsiz ve zahmetsiz bir biçimde öğrenmiş oluruz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda uzun yolculuklarınız ya da yol bilginizin az olduğu veya olmadığı zamanlar içinde gayet faydalı bir uygulamadır. İBB trafik durumu uygulaması ile uzun yolculuklarımıza çıkmadan önce kısa bir değerlendirme yapıp gitmek istediğiniz yere farklı yollardan gidebileceğinizi de görmüş olursunuz. Bu farklı yolları tek bir harita üzerinde görerek de kendinize en faydalı yolu kullanabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan bu hizmeti neden kullanmalıyız diye düşünürsek şayet bizimde bildiğimiz gibi İstanbul' da trafik her geçen gün bir öncekinden daha fazla artmaktadır. Toplu taşımanın dejavantajları (sıkışıklık, bunalma, yorucu yolculuk vs.) ise kişisel arabayı daha çekici kılmaktadır. Kişisel arabanın konforu insanları kendine çekmektedir. Bu durum trafik yoğunluğunu da beraberinde getirmektedir. Bu trafik yoğunluğunda rahat yolculuğun kalitesini artırmak için İBB trafik durum hizmeti kullanmak kaçınılmaz olarak durmaktadır. İBB trafik durumu hizmeti ile günlük, aylık, yıllık trafiğin hangi noktalar üzerinde daha yoğun olduğunu görebilmenin imkanı sağlanmış olur.

Haberin Devamı

Kullanımı oldukça kolay ve anlaşılır bu uygulama ile İstanbul trafiğini 7 gün 24 saat izleyebilir, grafik şeklinde sunumu ile de bu görüntü hizmetinden faydalanmış olursunuz. Ayrıca filtreleme seçenekleri ile istediğiniz gün ve saati tercih ederek belirlediğiniz bu tercihler üzerinden trafik durumunu öğrenmiş olursunuz. Böylelikle trafiğin bunaltıcı havasından bir nebze olsun kurtulabilirsiniz.