Gazete Vatan Logo

İBB Trafik Durumu nasıl öğrenilir?

İBB Trafik Durumu son zamanlarda İstanbulluların sıkça kullandığı bir hizmet haline gelmiştir. İBB Trafik Durumu tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmaktadır. İBB Trafik Durumundan faydalanarak gideceğiniz yolun akışını önceden görebilirsiniz.

İBB Trafik Durumu nasıl öğrenilir?

İnsanların bir yerden bir yer belli bir süre içerisinde gitmesine ulaşım denir. Ulaşım, birçok yol ile sağlanabilir. Ancak toplu taşıma araçları tüm vatandaşların kullanabileceği araçlardandır. Ancak günümüzde ulaşım ile ilgili oldukça ciddi problemler vardır. İnsanların en çok sıkıntı çektiği konulardan biri trafiktir. Özellikle büyük şehirde yaşayan kimseler ve çalışan kimseler bu trafiğe günde en az iki kere maruz kalmaktadır. Ulaşım sıkıntısı genellikle insanların toplu taşıma araçlarına binmemesi ile başlasa da şimdi toplu taşıma araçlarındaki konforsuzluk da bunu bir çözüm olarak görülmesini engellemektedir.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Trafik insanların oldukça şikayetçi olduğu bir yerden bir yere giderken ulaşım süresini arttırdığı ve bunun sonuncunda da gereksiz yere vakit kaybı yaşadığı bir alandır. Uzmanlar her ne kadar toplu taşıma araçlarına yönlendirse de vatandaşlar konforlu ve nitelikli bir ulaşım istediği için ve kişinin inmek istediğinin haricinde oldukça dur- kalklar olduğu için kişi bunu tercih etmeyerek araç alarak çözüm bulmaktadır.

Haberin Devamı

Trafiğin bir sebebi de bireysel araç kullanımının giderek artması trafik akışının daha da yoğunlaşmasıdır. Ancak bireye araç kullanımındaki konfor sebebi ile kişiler bu çözüme sıkça başvurmaktadır. Trafiğe çıktığınız zaman yolda akışın hızını görmekte ve maalesef öncesinde görüp bir tedbir ama ya da yolun güzergahını değiştirme gibi fırsata sahip olamıyorsunuz. Teknoloji artık bu alanda da kendini göstermeye başlayarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Gün geçtikçe vatandaşlar, İBB Trafik Durumunu kullanmakta ve yola çıkmadan önce yolun güzergahı hakkında bilgi edinmektedir.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi' nin sunmuş olduğu bu özel sistem sayesinde insanlar yola çıkmadan önce hangi yolu seçeceklerine daha arabayı çalıştırmadan karar verecek ve İBB Trafik Durumundan da ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. İBB Trafik Durumu' na ulaşmak için öncelikle yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. Tamamen ücretsiz olan İBB Trafik Durumunu görebilmek için önce internet bağlantısının bulunduğu herhangi bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan internet erişimi sağlayın. Daha sonra arama motoruna resmi İBB Trafik Durumu yazıp aratın. Seçeneğe tıkladıktan sonra sizler ile paylaşılan ve konumuzdan yararlanarak bulacağınız haritadaki kırmızı noktalardan yola çıkarak gitmek istediğiniz yolun trafik yoğunluğunu görebilir seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz

Haberin Devamı