Gazete Vatan Logo

‘Hükümet İsrail’in girmesine izin verdi’

CHP lideri: “Ağız dalaşı yapmakla beraber, perdenin arkasında pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. Erdoğan hükümeti İsrail’in Gazze’ye girmesine izin verdi. Şimdi karşıymış gibi hava yayıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, dün İstanbul Bakırköy’de “Taş Mektep” olarak bilinen Özel Taş İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Okul girişinde kurucusu sanatçı Tarık Akan tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, toplu fotoğraf çekiminin ardından okulu gezdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra iki günlük ziyaret için İzmir’e gitti. Kalacağı otelde İsrail’in Gazze sladırısıyla ilgili mesajlar veren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

‘Bavula paraları doldurdu’

“İsrail’in orantısız güç kullanarak Gazze’ye müdahale etmesi, çocukların kadınların yaşamını yitirmesi bizi derinden üzüyor. Bir an önce BM Güvenlik Konseyi’nin bu duruma el koyması lazım. Dış politikayı iç politikaya malzeme ederseniz, sonuçta açmazlarıyla karşı karşıya kalırsınız. Temel sorun budur. Dışişleri Bakanı ve Başbakanlık koltuğunda oturan kişi dış politikada Türkiye’yi ciddi açmaza sokmuştur. Türkiye’nin üzülerek söylüyorum Cumhuriyet tarihi boyunca Ortadoğu’da yarattığı ’güçlü devlet’, ’sözü dinlenen devlet’ imajı yara almıştır. Neden Türkiye bu hale düştü. Libya’da Kaddafi öldürüldü. Türkiye’de Kaddafi’nin öldürülmesini istemeyen tek lider benim. Davutoğlu bavula paraları doldurdu koşa koşa Libya’ya gitti. Şimdi çağrı yapıyor. Libya’daki Türkler dönsün diye.”

Haberin Devamı

İhsanoğlu’nu işaret etti

“Şu anda üç büyük başkentte Kahire’de, Şam ve Tel- Aviv’de büyükelçi yoktur. Tüm yurttaşlarımın buna dikkat etmesi lazım. Neden biz bu hale geldik diye. İsrail saldırıyor, Gazze’de orantısız güç kullanılıyor. Tanklarla toplarla bölgede. Türkiye’nin ağırlığı olabilseydi bu tablo yaşanmazdı. Ortadoğu’da söz sahibi olabilir miyiz? Evet. Güç sahibi olabilir miyiz? Evet. Kilidi cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Ekmeleddin İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı’nda 57 ülkeyi yöneten saygın biridir. Ortadoğu’ya güven veren bir liderin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması çok önemlidir. Eğer bu süreci yakalayabilirsek Türkiye Ortadoğu’da yeniden güç haline gelecektir.”

Haberin Devamı

‘Pazarlıklar yapılıyor’

“İsrail ile Türkiye arasında Erdoğan ağız dalaşı yapmakla beraber, perdenin arkasında ciddi pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. Erdoğan hükümeti İsrail’in Gazze’ye girmesine izin verdi. Şimdi karşıymış gibi hava yayıyor.”