Gazete Vatan Logo

HGS Ve Trafik Cezası Sorgulama İşlemlerini Online Yapabilirsiniz

HGS trafik cezası sorgulama işlemleri online olarak yapılmaktadır. HGS bakiye sorgulama ve trafik cezası ödeme detaylarını haberimizde detaylarıyla sizinle paylaşıyoruz.

HGS Ve Trafik Cezası Sorgulama İşlemlerini Online Yapabilirsiniz

HGS; hızlı geçiş sistemi olarak abone olan vatandaşların herhangi bir şekilde beklemesine gerek kalmadan gişelerden geçmesini sağlamaktadır. Yapılan açıklamalarda gişelerde kullanılabilecek son yeniliğin HGS olduğu belirtilirken, araç sahiplerinin sunulan bu kolaylıktan yararlanmak için HGS başvuru yaparak PTT’ler üzerinden kısa süre içerisinde HGS etiketi alabileceği ifade edilmiş durumdadır. HGS abonelik işlemlerinde vatandaşlarına araç ruhsatları ile birlikte PTT’ye başvurması gerekirken, sadece PTT üzerinden değil, bankalar ve anlaşmalı petrol ofisleri üzerinden de HGS abonesi olmak mümkün.

Banka şubeleri ya da petrol ofislerinden alınacak olan HGS sayesinde bu imkanlardan yararlanmak mümkün olduğu gibi, vatandaşlar online olarak da HGS sorgulama yaparak abonelik ile ilgili işlemlerini yapabilmektedir. HGS ve trafik cezası sorgulama için e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetten yararlanılabilir. Bu konuda uzun yıllardan beri kullanımda olan ve PTT tarafından oluşturulan HGS portalı da HGS sorgulama için kullanılabilir durumdadır. Bu açıdan vatandaşlar istediği HGS sorgulama portalından yararlanarak, abonelikleri ile ilgili tüm bilgilere HGS sorgulama aracılığı ile ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

HGS sorgulama yapan vatandaşların özellikle bakiyelerini kontrol etmesi gerekmektedir. HGS sorgulama sonrasında bakiye düşük olduğu görülürse online olarak bakiye yüklemesi de yapılabilir. Bakiye yüklemesi sonrasında tekrara HGS sorgulama yaparak, bakiyenin yüklenip yüklenmediğinin kontrol edilmesi yararlı olacaktır. HGS sorgulama işlemlerinin yanında trafik cezaları ile ilgili de online olarak bilgi alınabilmektedir. Vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerindenyapacağı işlemler ile birlikte kolayca trafik cezası alıp almadığını öğrenmesi ve bu konuda ödeme işlemlerini yapması mümkündür. Üstelik sunulan tüm bu hizmetler tamamen ücretsiz olarak kullanıma açıldığı için tüm vatandaşlar yararlanması mümkündür.

Haberin Devamı

Trafik cezası ödeme işlemleri GİB üzerinden online olarak yapılmaktadır. Gelir idaresi başkanlığı sitesinden internet vergi dairesi uygulamasıyla trafik cezası sorgulama ve ödeme yapmak mümkündür. Plaka bilgisi ile yapılan sorgulama ücretsiz olup tüm vatandaşların hizmetine sunulmuştur.