Gazete Vatan Logo

HGS Kaçak Geçiş Cezası Sorgulama İşlemleri

HGS kaçak geçiş sorgulama sayfası üzerinden yapılacak işlem ile birlikte trafik cezası alıp almadığınızı kontrol edebilirsiniz.HGS kaçak geçiş ve trafik cezası sorgulama işlem detayları haberimizde.

HGS Kaçak Geçiş Cezası Sorgulama İşlemleri

HGS, araçların kolay bir şekilde geçiş yapmasını sağlarken, Türkiye’de binlerce araç HGS aboneliği alarak, bu imkandan yararlanmaktadır. HGS konusunda abonelik almak ve geçiş yapmak isteyen araç sahiplerinin bu konuda başvurularını yapması gerekmektedir. Başvuru sırasında araç ruhsatı da kişilerin yanında bulunması gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanmadan tüm abonelik işlemleri tamamlanarak, abonelikten yararlanılması mümkündür. HGS aboneleri olmayan kişilerin kullandığı şerit üzerinden yapacağı geçişlerde ceza kesilmektedir. Bu ceza işlemlerinde ise vatandaşların online olarak bilgi alması mümkündür.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Kaçak geçiş sorgulama yaparak, kaçak geçiş yapılıp yapılmadığı ya da yapılan kaçak geçiş sonrasında cezanın alınıp alınmadığı öğrenilebilir. HGS kaçak geçiş sorgulama işlemlerinin yapılması için kişilerin plakasını kaçak geçiş sorgulama formuna yazılması gerekmektedir. Bu sayede PTT tarafından oluşturulmuş ve kullanıma sunulmuş olan HGS kaçak geçiş sorgulama üzerinden kolayca araçların bilgilerine erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

HGS kaçak geçiş sorgulama sonucunda kaçak geçiş yaptığı tespit edilmiş olan bir araç geçiş ücretinin 11 katı ceza ödenmesi gerekmektedir. Bu nedenle sorgulamasonucunda kaçak geçiş yapan kişilerin bu cezayı ödemesi gerekmektedir. HGS kaçak geçiş sorgulama sayesinde kaçak geçiş gibi durumlar öğrenildiği için erken ödeme imkanlarından yararlanılması da mümkündür. Ayrıca HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri sonrasında ceza aldığını öğrenen araç sahipleri, 15 gün içerisinde HGS abonesi alması halinde cezası iptal edilmektedir.

Trafik Cezası Sorgulama

HGS kaçak geçiş sorgulama dışında ceza ile ilgili online olarak işlem yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemleri sayesinde trafik cezaları hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi alınabilmektedir. Tüm araç sahipleri tarafından trafik cezası sorgulama yapılabilmektedir.

Haberin Devamı