Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali-bakiye sorgulama işlemleri için ortam sistem mevcut!

HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri artık internetten yapılabiliyor. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemlerini PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalından yapabilmek mümkündür. Online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri mobil cihazlar üzerinden de yapılabiliyor.

HGS geçiş ihlali-bakiye sorgulama işlemleri için ortam sistem mevcut!

PTT HGS Müşteri Hizmetleri ile artık internette HGS kart bakiyesi sorgulaması yapılabiliyor. HGS kart kullanıcıları internete erişim sağlayabildikleri her yerden dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ni kullanarak HGS bakiye sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern teknolojisi ile internete her yerden erişim imkanına sahip olabilen araç sürücüleri HGS kart bakiyelerini sorgulamalarının dışında HGS bakiye yükleme ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de kolay ve hızlı bir şekilde bu portal üzerinden gerçekleştirebiliyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de karayolları ağı her geçen gün artan nüfus ve otomobil sayısı nedeni ile daha geniş bir kapsama ulaşıyor. Bu çerçevede de altyapısal yönden ortaya çıkan karayolları ihtiyaçları çerçevesinde de modern yüzyıl teknolojik sistemlerini etkin bir şekilde kullanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş sistemi hizmete açıldı. HGS destek hizmetleri ile de bu alanda önemli hizmet kalite standartlarından yararlanılmasının sağlanması hedeflenen HGS kart kullanıcıları artık internette HGS bakiye sorgulama işlemi ile HGS kartının güncel bakiye durumu internet ortamı üzerinden öğrenilebiliyor. Özellikle de karayollarında yer alan köprü ve otoyollardaki ücretli geçiş noktalarında daha önce kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin modern çağ hizmet standartlarının gerisinde kalması ve ayrıca trafik yoğunluğunu kaldıramaması dolayısı ile getirilen HGS ücretli geçiş sisteminin dijital hizmetleri de araç sürücülerinin daha önce yaşadıkları bakiye yönetim sorunları gibi konularda modern çözümlerden yaralanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Özellikle internetin her alanda ve her konuda kullanılmaya başlandığı bugünlerde araç sürücülerinin bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından internete erişim sağlayarak online HGS bakiye sorgulama işlemi ile HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunu öğrenebilmeleri sürpriz HGS bakiye yetersizliği ve yasadışı geçiş ihlalleri gibi durumlar ile karşı karşıya kalması engellenebiliyor. HGS kart kullanıcıları artık internete erişim sağlayabildiği her noktadan dijital platformda yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalından online HGS bakiye sorgulama işlemini yaparak, HGS kartındaki güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor. Aynı zamanda bu portal üzerinden kredi kartı ile HGS bakiye yükleme de yapabiliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalında HGS bakiye sorgulama için HGS kart kullanıcılarının öncelikle sistem üyeliği gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu üyelik işlemleri için ise T.C. kimlik numarası ve e-posta adresi bilgisinin verilmesi yeterli oluyor. Bunun haricinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama yapılabiliyor. Bu işlem için ise PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde herhangi bir üyelik veya şifre bilgisine de gerek bulunmuyor. Çünkü PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri sadece sorgulanacak aracın plaka bilgisinin girilmesi ile ‘geçiş ihlali sorgulama’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı