Gazete Vatan Logo

HGS bakiye sorgulamasından sonra yükleme işlemini tamamlayın!

HGS bakiye sorgulama ve HGS bakiye yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu işlemleri hangi siteden ve ne şekilde yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulamasından sonra yükleme işlemini tamamlayın!

Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS ile birlikte artık birçok otoyol ve köprüden hiçbir zaman kaybı yaşamadan ve trafik aksamalarına neden olmadan geçiş yapabilirsiniz. Sizde HGS kart sahibi iseniz ve bu kartınız ile birlikte artık ücretli otoyol ve köprülerden hızlı bir şekilde geçebilirsiniz. HGS ile birlikte artık trafikte aksamalara neden olmadan ve hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Ancak HGS’ den yararlanmak için HGS kartınızın olması gerekmektedir. Eğer HGS kartınız yok ise geçiş hakkından yararlanamazsınız. Sizde bu sistemden yararlanmak istiyor ancak HGS kart sahibi değilseniz size en yakın PTT şubelerine HGS kart için başvuruda bulunabilir ya da anlaşmalı bankalardan alabilirsiniz. HGS kart sahibi olduktan sonra artık sizde HGS’ den yararlanabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

HGS Bakiye Sorgulama

HGS kart sahibi iseniz ve kartınız ile geçiş yapmak istiyorsanız kartınızda yeteri kadar geçiş hakkı yani bakiye olması gerekmektedir. Eğer kartınızda yeteri kadar kadar bakiyeniz yoksa sistem yararlanıp ücretli otoyol ve köprülerden geçiş yapamazsınız. Peki sizde HGS kart sahibi iseniz ve kartınızda ne kadar bakiye olduğunu merak ediyorsanız haberimizin devamında yer alan bölümde maddeler halinde yazan işlemleri sırası ile yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Biz sizlere bu bölümde HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız. Sizde HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız aşağıda yer alan işlemleri sırası ile izleyiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama ;

İlk olarak yapmanız gereken www.pttmusteri.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada sağ üst kısımda yer alan “ müşteri hizmetlerine giriş “ yazan alana tıklayınız. Bu alana tıkladıktan sonra ise karşınıza çıkacak olan bölümde “ üye olun “ alanına tıklayınız. Sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız öncelikle sisteme üye olmanız gerekmektedir. Sisteme üye olduktan sonra ise bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu adımda ise yapmanız gereken sisteme üye olduğunuz e-posta adresinizi ve yine kendinizin belirlediği şifreyi ilgili alanlara giriniz.

Bu işlemide yaptıktan sonra artık sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Eğer kartınızda yeteri kadar bakiye yok ve yine de geçiş yapmış iseniz bu durumda geçiş ihlali yapmış olursunuz. Sizde kartınızda yeteri kadar bakiye olduğu halde geçiş yapmış iseniz ve bu durumda geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı merak ediyorsanız HGS geçiş ihlali sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Biz sizlere bu bölümde HGS geçiş ihlali sorgulama uygulaması hakkında bilgi vereceğiz. HGS geçiş ihlali için ;

İlk olarak yapmanız gereken www.pttmusteri.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada sağ kısımda yer alan “ geçiş ihlali sorgula “ butonuna basınız. Bu bölümde hiçbir üye işlemi yapmanıza gerek yoktur.

Haberin Devamı

Daha sonra ise son olarak sorgulama yapacağınız aracın plakasını ilgili alan girip sorgula butonuna basmanız yeterli olacaktır.