Gazete Vatan Logo

Herkes tatilde onlar derste!

Terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan öğrencilere TEOG ve YGS’ye yönelik 10 günlük telafi programı Mardin’de başladı.

Herkes tatilde onlar derste!

Türkiye genelinde öğrenciler sömestr tatilinde. Ancak terör yüzünden okula gidemeyen 2000 öğrenci, ek ders almaya başladı. Şırnak’ın İdil ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ile Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek 500 öğrenci ile Mardin’in Nusaybin ilçesinden 1.500 öğrenci telafi eğitimi alacak. İdil’den gelen öğrenciler Midyat Fen Lisesi ile Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde dün ders başı yaptı.

Günde 8 saat

Telafi Eğitim Kurs Sorumlusu Yunus Babağit, İdil’den gelen öğrencilere 25 öğretmen tarafından 8 saat ders verdiklerini söyledi. Midyat Fen Lisesi Müdürü Faruk Tercan, İdil’den gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti. Mardin Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman da Nusaybin’deki okullarda 30 güne yakın bir süre eğitimin engellendiğini, bu nedenle 8. ve 12. sınıftaki öğrencileri Mardin’deki yurtlarda telafi programına aldıklarını söyledi: “Nusaybin’den 1.500 öğrenci Artuklu ilçesine geldi. Midyat’da ayrıca Şırnak’ın İdil ilçesinden gelen misafir öğrencilerimiz var. Onları da eğitime dahil ettik. Dargeçit’te ise bütün okullarda telafi eğitimi vereceğiz. 50’nin üzerinde öğretmenimiz programda görev alacak.”

Haberin Devamı

Okulları korucular koruyor

Koruculardan Diyarbakır’daki okulların güvenliğine destek geldi. Kırsaldaki saldırılarını şehirlerde sürdüren PKK’lı teröristlerin eğitimi hedef alan eylemleri nedeniyle Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bazı okulların güvenliği için korucular görevlendirildi. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Karne almaya giden Kürt kökenli çocukların üzerine bomba atacak kadar gözleri kararmış teröristlere karşı elbette ki okullarımızı da koruyacağız” dedi. Bağlar’da 22 Ocak’ta öğrencilere karne dağıtımı sırasında el yapımı ile patlayıcıyla düzenlenen, 5 öğrencinin yaralandığı saldırının gerçekleştiği Çelebi Eser Ortaokulu’nun da bulunduğu 6 okulda görevlendirilen 5’er korucu, teröristlerin ses bombası, el yapımı patlayıcı ve havai fişekle gerçekleştireceği saldırılara karşı sabaha kadar nöbet tutmaya başladı.

Haberin Devamı