Gazete Vatan Logo

Hayat kadınları 'Genelev açılımı' istedi

Eski hayat kadınları, kefen giyip, dua edip Başbakan'dan 'Genelev açılımı' istedi

KONYA'da Şefkat- Der Kadın Sığınma Evi'nda kalan eski 3 hayat kadını, `3 Mart Dünya Seks Köleliği ile Mücadele Günü' nedeniyle sembolik olarak üzerlerine giydikleri kefen ve boyunlarına taktıkları zincirlerle Mevlana Müzesi önünde dua edip, protesto gösterisinde bulundu.


Şefkat Der Kadın Sığınma Evi'nde kalan eski hayat kadını Ebru U. (32), Hatice K. (34) ve Çicek S. (30), kefeni simgelemesi için üzerlerindeki beyaz çarşaf ve boyunlarına taktıkları büyük zincirle Mevlana Müzesi önüne geldi. Yaptıkları makyajlarla da ölü, ağlayan ve zorunlu olarak para karşılığı fuhuşa zorla teşvik edilen kadını simgelediklerini belirten 3 kadın, dua etti. Ardından da yaklaşık 5 dakika müzenin önünde bekledi. Müziye ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerde kadınları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Şefkat Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, 3 Mart Dünya Seks Köleliği ile Mücadele Günü nedeniyle protesto gösterisinde bulunduklarını belirtti. Bulan, yapılan araştırmalarda dünya geleninde 30 milyon civarında seks kölesinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Seks köleliği için her yıl dünyada 500 bin kadın ve çocuk kaçırılıyor. Bu ticaretten doğan rant 100 milyar dolar civarında. Seks köleleri ile birlikte olan erkek sayısı 1 milyarı geçmektedir. Türkiye'de 60 şehirde genelev var. Vesikalı hayat kadını sayısı da 3 bindir. Türkiye de seks kölesi kadınların sayısının 100 binden fazla olduğunu tahmin ediyoruz. 50 bin çocuk da bu ticarette kullanılıyor. Türkiye seks köleleği ticaretinde Asya'dan Avrupa'ya götürülen seks kölelerine köprü ve bekleme istasyonu vazifesi görmektedir."

TAYYİP AĞABEY BİZİ KURTAR

Hayrettin Bulan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek `Genelev Açılımı' yapmasını istedi. Bulan, "Genelev kadınlarına bir zaman, `bacılarım' diye hitap eden, `sizi kurtaracam' diyen Kasımpaşalı Başbakanımız Tayyip ağabeye, `hani bizi kurtaracaktın, o zaman belediye başkanıydınız, şimdi başbakansınız bizi unuttun mu diyor. Bir zamanlar en fazla oyları Tayyip ağabeylerine hayat kadınları vermiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı