Gazete Vatan Logo

Hangi illerde arama kurtarma bitti? Maraş depreminde arama kurtarma hangi illerde devam ediyor?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili etkiledi. Binlerce can kaybının yaşantığı felakette onbinlerce bina yıkıldı. Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Diyarbakır'da etkili olan depremde arama kurtarma çalışmalarrı da devam ediyor. Peki hangi illerde arama kurtarma bitti, hangilerinde devam ediyor?

Hangi illerde arama kurtarma bitti? Maraş depreminde arama kurtarma hangi illerde devam ediyor?

Hangi illerde arama kurtarma bitti sorusunun yanıtı merak ediyor. Türkiye'nin doğusunda yer alan 10 ili etkileyen iki büyük depremde arama kurtarma çalışmalarında artık sona yaklaşıldı. Binlerce can kaybının yaşandığı deprem bölgesinde onbinlerce bina yıkıldı. Dünyanın her yerinden gelen arama kurtarma ekipleri, enkaz altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza yardım elini uzattı. Peki hangi illerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor?

HANGİ İLLERDE ARAMA KURTARMA BİTTİ?

Depremin hemen ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları büyük bir özveriyle devam ediyor. Depremden çok etkilenen Malatya, Gaziantep, Hatay ve Adıyaman'da mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede az hasar alan illerde arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi.

Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Adana illerinde arama kurtarma çalışmaları bitti. Burada çalışan AFAD, STK ve yabancı arama kurtarma ekipleri diğer illere kaydırıldı.