Gazete Vatan Logo

Hakkari'de ortalık karıştı

Hakkari'de ortalık karıştı

HAKKARİ’de, HDP ve DBP’nin öncülüğünde Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’in bazı ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto gösterisi sırasında olay çıktı.

Aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Hakkari Belediyesi önünde toplandı. Bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağını protesto için yürüyüş yapmak isteyen gruba, polis izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermeyince olay çıktı. Zırhlı araçlarla önlem alan polis, gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen bazı vatandaşlar hastaneye götürüldü.

Olayların ardından belediye binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik gruba konuşan DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüseyin Armut, "Son süreçte uygulanan sokağa çıkma yasakları ve bunlara paralel gerçekleştirilen soykırım-katliam politikaları Kürt halkının direniş barikatlarına çarpmıştır. Bu kirli siyaset ve politikaların kentlere dönük bombardıman ve yıkım siyasetinden bir an evvel vazgeçilmeli" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da " AKP hükümeti daha önce kendine rol model olarak aldığı Srilanka modelini uygulayarak Kürtleri, Kürt siyasetini boğmaya çalışıyor. Gördüğünüz gibi buradaki her bir vatandaşımıza bir Toma, bir Akrep düşüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı