Gazete Vatan Logo

Hacı Nimet Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya’nın cenazesin Cumhurbaşkanı da katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya'nın Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı. Peki, Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında?

Hacı Nimet Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya’nın cenazesin Cumhurbaşkanı da katıldı!

Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya, İstanbul'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kaya için Fatih Camii'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze namazına katılarak Kaya'nın yakınlarına taziyelerini iletti.

Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında?

Hacı Nimet Kaya 1961 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Düşünür, yazar ve aktivist olan Hacı Nimet Kaya Özgür-Der genel başkanı ve Haksöz Dergisi ve Haksöz Haber sitesi yazarıdır.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Hacı Nimet Kaya İngilizce, Arapça ve Almanca bilmektedir.

Hacı Nimet Kaya'nın cenazesine Erdoğan da katıldı

Hacı Nimet Kaya'nın cenazesinde cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda musalla taşında bulunan Mehmet Nimet Kaya ağabeyimizi buradan Hakk'a uğurluyoruz. Her nefis ölümü tadacaktır. Dönüş Allah'a. Ben Nimet ağabeyi Unkapanı'ndan tanırım. O zaman ben de gıda piyasasında çalışıyordum. Hacı Nimet ağabeyimiz de gıda toptancılığı yapıyordu. Oradan gelen bir hukukumuz var. Ehl-i hal bir ağabeyimizdi. O günden bugüne de hukukumuzu devam ettirdik ve bugünlere geldik. Böyle bir eceli kaza ile şimdi Hakk'a uğurluyoruz. Tezkiyeler yaptık. Yarın sabah itibariyle de Tillo'ya kendi topraklarına yolcu edilecek. Hepinizden bu gösterdiğiniz ilgi alaka sebebiyle Allah razı olsun diyorum. Allah için Nimet ağabeyimizi çok sevdik. O da bizi sevdi. Bayramlar gelir geçerdi, muhakkak birbirimizi arardık. Böyle de bir hukukumuz vardı. Rabbim bu hukukumuzu sevgili habibinin sancağı altında buluşmayı da haşr cem olmayı da bizlere nasip eylesin. Fazla söze hacet yok. Tekrar hep birlikte ruhu için El-Fatiha" dedi.

Haberin Devamı

Hacı Nimet Kaya nereye defnedilecek?

Hacı Nimet Kaya'nın cenazesi Fatih Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Siirt'e getirilecek ve yarın Tillo ilçesinde aile mezarlığında defnedilecek.