Gazete Vatan Logo

Günlere göre rüya tabirleri

Günlük hayatımızı o kadar yoğun geçiriyoruz ki dinlenmek için en iyi yöntem olan uykuyu tercih ediyor ve günde en az 6-8 saat uyuyoruz. Bu uyku süreci halk arasında yarı ölüm süreci olarak da adlandırılmaktadır. Bu sürecin içerisinde bilinçaltı vasıtası ile ya da farklı sebeplerden dolayı rüyalar görülebilmektedir.

Günlere göre rüya tabirleri

Rüya, uyku sırasında farklı bir aleme gidip yeni şeyleri uyku sırasında görmektir. Rüyaları ahiret ile ilişkilendirmek de mümkündür. Ve rüyaların oluşumuna zemin hazırlayan olgu ise uykudan başka bir şey değildir.

Rüyaların neden görüldüğü üzerine birçok çalışma yapılmış olsa da ortaya çıkış sebepleriyle ilgili kesin bir sonuca varılamamıştır. Ayrıca rüyaların tek çeşite sahip olmadıklarını birden fazla türe sahip olduklarını uzmanlar söylemektedirler. Bunlar; ilk olarak çok yoğun olan insanların gün içerisinde sürekli meşguliyetlerinin olmalarıyla alakalıdır bu tip insanların zihinleri sürekli doludur böylece gün içerisindeki olaylar uyku sıralarında rüya olarak karşılarına çıkmaktadır. Bu türdeki rüyaların yorumlanmasına ihtiyaç yoktur çünkü bir şeyler anlatmaya çalışmaz sadece herhangi bir olayın etkisinde kalmaktan dolayı görülürler.

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Diğer tür rüyaları ise genellikle kabus olarak adlandırırız uykudan ani sıçrayışlarla uyanmalara sebebiyet vermektedirler. Kabus denilen rüyalarda bir şeyler oldukça iyi giderken sonucunda kötü şeyler olur. Bu tarz rüyaların sebebi insanın ruh haliyle ilgili olabilmektedir sinir, stres, depresyon sebebiyet vermektedir eğer bu tarz korkunç rüyaları sık sık görüyorsanız doktordan yardım almanızda fayda olacaktır. Kabus tarzı rüyalarında yorumlanmasına gerek duyulmamaktadır çünkü bu tarz rüyalar kişinin ruh haliyle ilgili olan rüyalardır. Üçüncü türde ki rüyalar ise görüldükten hemen sonra gerçekleşen rüyalardır. Örneğin uzun yıllardır göremediğiniz bir arkadaşınıza rüyanızda kavuşursunuz bu rüyanın arkasından gerçek hayatta da bu arkadaşınızla karşılaşabilirsiniz bu tip rüyalar gerçek rüyalar olarak da adlandırılırlar ve çok dikkatli bir şekilde yorumlanmaları gerekmektedir. Bir başka rüya türü ise uyku sırasında çok fazla sayıda görülen fakat uyanıldığında hatırda çok azının kaldığı rüya türleridir bu tarz rüyalar yorumlanılması gereken rüyalardandır.

Haberin Devamı

İşte bütün insanlar bu kadar çok çeşitte rüya görürken bunların ne anlama geldiklerini de çoğunlukla merak edebilmektedirler ve bu meraklarını giderebilmek için sürekli bir bilene başvurmaları mümkün değildir özellikle bu durumlarda rüya görüp de rüya tabirlerine başvurmayan insan sayısı çok azdır.

Haberin Devamı

Rüya Tabirleri Ne Kadar Gerçekçidir?

Rüya tabirlerinin gerçeğe en yakın olabilmesi için öncelikle görülen rüyanın tabir edilebilecek bir rüya olması gerekir bunu rüyayı gören kişinin anlaması mümkün değildir ya da çok güçtür. Rüya tabirleri tamamen gerçekçidir diyemesek de rüya tabirleri tatmin edici bilgileri bizlere sunmaktadır.

Günlere Göre Rüya Tabirleri

Rüya tabirleri incelemeleri bir çok farklı şekilde gerçekleşmektedir özellikle tabir eden kişiden kişiye bile fark gösterebilmektedir. Bir ayın kaçıncı gününde görüldüğüne göre rüyaların tabirinde farklı anlamlar çıkabilmektedir. Genel olarak günlere göre rüya tabiri yorumlarını aşağıda görebilirsiniz.

Bir ayın ilk gününde görülen rüyalar genellikle sevindirici habere delalet etmektedir.

Bir ayın ikinci gününde görülen rüyalar ise rüya görüldükten üç gün sonra gerçekleşecek sevindirici bir haberin işaretidir.

Haberin Devamı

Ayın üçüncü gününde görülen rüyalar hayra yorulmaz ve bu rüyalar için sadaka verilmesi tavsiye edilir.

Dördüncü günde görülen rüyalar servete işaret eder.

Ayın beşinci gününde görülen rüyalar yolculuğa çıkmayı işaret eder.

Ayın sekizinci gününde görülen rüyalar kaybolan bir eşyanın bulunmasına delalet eder.

Ayın on üçüncü günü rüyaları iyiye yorumlanmaz.

Ayın on beşinci gün rüyaları hayırlı haberler vesilesiyle sevinmeye yorumlanabilir.

Ayın on altıncı günü görülen rüyalarda, dost yada yakın arkadaşlardan bir vefat haberi almaya delalettir.

Ayın on dokuzuncu gün görülen rüyaların iyi rüyalar olmadığı tabir edilir.

Ayın yirmi ikinci günü görülen rüyalar direk sevince tabir edilir.

Ayın yirmi üçüncü günü görülen rüyalar ızdırap duymaya, korku yaşamaya yorumlanır.

Yirmi dördüncü gün görülen rüyalar ise kınamaya ya da ayıplamaya delalet edebilir.

Ayın yirmi yedinci gecesinde görülen rüya bitmeyecek sevince yorumlanır.

Haberin Devamı

Ayın yirmi dokuzuncu gecesinde görülen rüyalardan sakınmak ve tövbe etmek gerekir

Ayın otuzuncu gününde kişi gördüğü rüyada erkek ya da kadın fark etmeden birini görerek sevinmesine sebebiyet vereceği tabir edilir.

Bir çoğumuzun uykularında sürekli gördüğü rüyaları merak ettiği vakitlerde rüya tabirlerine baktığını unutmamakta fayda var hepimiz rüya tabirleri kullanıcısı adayıyız.