Gazete Vatan Logo

Gülsuyu’nda kapalı duruşma

İstanbul Gülsuyu’ndaki olaylarda ölen Hasan Ferit Gedik’in duruşmasının, salondaki arbedelerin yargılamayı engellediği gerekçesiyle kapalı yapılmasına karar verildi.

İstanbul Gülsuyu’nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın dünkü duruşmasında savcı Mustafa Okay, geçen celsede çıkan
olaylara dikkat çekerek, duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti. Sanık avukatları da, “Savunma daha sağlıklı olacak ve dertlerini daha iyi anlatabilecekler. Gazeteciler ve davayla ilgisi olmayan giremeyecek, duruşmalar kapalı yapılsın” diyerek bu talebe katıldı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, ‘yargılamanın sağlıklı yürütülememesi ve CMK182/2 maddesinde düzenlenen ’Genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir’ hükmünü hatırlatarak duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi.
Avukatlar terk etti
Kararı protesto eden avukatlar, “Asansörler çalışmıyordu, elektrikler yoktu. Duruşma salonuna giden bütün yolları kesmişler. Gazeteciler içeriye alınmıyordu. Daha sonra zorla içeriye girdik. Mübaşir bize, her müşteki için bir avukat girebileceğini söyledi. Bunun yasada yeri yok. İsteyen, istediği kadar avukatla savunma yapabilir. Kapalılık karanının ardından bu mahkemenin, bu yargılamayı adil bir şekilde yürüteceğine inancımız kalmadı ve reddi hakim talebinde bulunduk” diyerek salonu terk etti.

Haberin Devamı

Eylemcilere gözaltı
Duruşma sürerken Anadolu Adalet Sarayı’nın önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 20 kişilik grup, duruşmayı izlemek istediklerini belirterek adliye binasına girmek istedi. Ancak polis gruba izin vermedi. 20 kişi gözaltına alındı.
35 sanık var
311 sayfalık iddianamede “Kasten yaralama”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma”, “Nitelikli yağma”, “Kasten öldürmeye teşebbüs” gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.

Haberin Devamı