Gazete Vatan Logo

Gülsuyu davasında iki tahliye

Gülsuyu davasında iki tahliye

İstanbul Gülsuyu’nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın dünkü duruşmasında 2 sanık tahliye edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21. celsesi görülen kapalı duruşmaya 10’u tutuklu 18 sanık ile Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, kardeşi Eriş Gedik ve tarafların avukatları katıldı. Dava sürerken, adliye dışında basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale edildi, 2’si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Yazar Serbes geldi

Duruşma salonunda yazar Emrah Serbes’in bulunduğu tespit edildi. Serbes, “Gözlemci sıfatıyla buradayım. Davayı izlemek tarihi sorumluluğumdur” dedi. Mahkeme heyeti Serbes’i çıkarttırdı. Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Ercan Şahinkaya, “Bu davaya sahip çıkan bir örgütle karşı karşıyayız. Başımıza ne gelir, bilemiyoruz” dedi.

Sanıklardan Mert Kazan, Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü günü anlatarak, “Bu şahıslar toplanmış, yüzlerinde maske, ellerinde silah, ’Uyuşturucuya hayır’ yürüyüşü yapıyorlarmış. Bu nasıl yürüyüş? Bunlar insan avına çıkmışlardı. Benim üzerime ateş ettiler, ben de kendimi korumak için ateş ettim. Ben tek başıma gerçekleştirdim” dedi.

Haberin Devamı

Duruşma sonunda, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Doğukan Çep ve Adem Köşgen’in, üzerlerine atılı suçun mahiyeti, delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi. Duruşma 21 Aralık’a ertelendi.