Gazete Vatan Logo

Gülen ve Perinçek tanıtım yüzümüz!

Frankfurt Kitap Fuarı'nda Gülen, Perinçek ve Balbay Türkiye’nin tanıtım yüzü olacak!

Türkiye’nin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyan, Almanya’da gerçekleştirilen Frankfurt Kitap Fuarı, bu yıl 5-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü “62. Frankfurt Kitap Fuarı”nda, Fethullah Gülen, Ergenekon Davası’ndan tutuklu olarak yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve gazeteci Mustafa Balbay’ın kitapları da yer alacak.

Komite kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2008 yılında onur konuğu olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı’nda yakaladığı performansı bu yıl da sürdürebilmek için “Ulusal Organizasyon Komitesi” oluşturdu. Fuarın hazırlıkları, bakanlığın koordinatörlüğünde oluşturulan ve Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye Yazarlar Birliği, İTO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş temsilcilerinin de yer aldığı komite yürüttü.

Özgeçmişlerine yer verildi

Bakanlık, fuar etkinlikleri kapsamında, İngilizce olarak yazarlar, yayıncılar ile çocuk çizerleri kataloğu bastırırken, yazarlar ve yayıncılar hakkında bilgileri içeren booksturkey.com adlı sitede de, proje kapsamında tanıtım amaçlı olarak yayınlarına başladı. Sitede, Gülen “Sonsuz Nur”, “İnancın Gölgesinde” ve “Asrın Getirdiği Tereddütler” eserleriyle, Perinçek “Kemalist Devrim 1-6”, Balbay, “Balkanlar” adlı eserleriyle yer aldı. Tanıtım sitesinde, Gülen, Perinçek ve Balbay’ın özgeçmişlerine de diğer yazarlarla birlikte yer verildi. Orhan Pamuk, İskender Pala, Ali Balkız, Oral Çalışlar, Can Dündar, Nazım Hikmet, İsmet İnönü, Tuna Kiremitçi, Uğur Mumcu, İlber Ortaylı, Turgut Özakman, Elif Şafak ve Reha Çamuroğlu gibi isimlerin kitapları ve özgeçmişleri de sitede yer alıyor.

Haberin Devamı