Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama Yaparak Prim Borcunuzu Öğrenin

Genel Sağlık Sigortası’nın uygulamaya geçmesi ile birlikte vatandaşlar GSS’ye dahil olmuş ve prim ödemeyle yükümlü hale gelmiştir. GSS borç sorgulama yaparak bu konuda bilgi alabilirsiniz.

GSS Borç Sorgulama Yaparak Prim Borcunuzu Öğrenin

Sağlık alanında herhangi bir güvencesi bulunmayan ve ailesi üzerinden de sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşlar için Genel Sağlık Sigortası adında yeni bir düzenleme yapılmıştır. Yapılan açıklamalarda bu düzenlemenin güvenceli bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanması amacıyla oluşturulduğu belirtilirken vatandaşların Genel Sağlık Sigortası ile ilgili sorumlulukları olduğu hatırlatılmıştır. VatandaşlarınGenel Sağlık Sigortası üzerinden yapılacak işlemlerde her zaman için prim ödemesi gerekmektedir. Aylık olarak yapılan bu prim borçlanması GSS borç sorgulama yaparak öğrenilebilir.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılması için vatandaşların e devlet kapısı üzerinden işlem yapması gerekmektedir. GSS borç sorgulama için sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili hizmetin seçilmesi yeterli olacaktır. Seçim ile birlikte ekranda yer alacak olan GSS borç sorgulama sonuç sayfası sayesinde tüm Genel Sağlık Sigortası durumu görüntülenebilir. Bu sayede vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasından hangi tarihlerde yararlandığını ya da yararlanılan süre boyunca toplam borcun ne kadar olduğunu görebilir.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama işlemleri sonrasında ödeme de yapılabilmektedir. Vatandaşların ödemediği primlerini ödeyebileceği bu ödeme adımlarında vatandaşlar kolay bir şekilde tüm borçlarını kapatabilir. Ödeme işlemleri sonrasında yapılacak olan yeni bir GSS borç sorgulama ile birlikte borçların ödenip ödenmediği ya da sistemden düşünüp düşülmediği kontrol edilebilir.

GSS dışında SGK tarafından sağlanan diğer bir sigorta olan Bağkur içinde Bağkur borç sorgulama yapılabilmektedir. Vatandaşların aynı GSS borç sorgulama işlemlerinde olduğu gibi e devlet kapısı girişi sonrasında öğrenebileceği Bağkur borcu için herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. E devlet girişi ile ulaşılabilecek ve yerine getirilebilecek olan Bağkur borç sorgulama işlemleri sonrasında vatandaşların güncel borç durumu hakkında bilgi anması ve aynı zamanda sigorta takibi yapılması mümkündür. İşlemlerin yapılması için gerekli olan e devlet kapısı üyeliği bulunmayan vatandaşlar ilk olarak e devlet kapısı için üyelik açması ve üyelik bilgileri ile sisteme erişim sağlaması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı