Gazete Vatan Logo

Gözyaşlarını tutamadı

"Apo'ya TV gönderin G.Saray maçlarını izlesin"

Habertürk'te yayınlanan Söz Sende'de Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtlayan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk 12 Eylül anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

İMRALI'YA YENİ HÜKÜMLÜLERİN GÖNDERİLMESİ

Bölücü terör örgütü elebaşısının kaldığı İmralı Cezaevine başka hükümlülerin gönderilebileceğini söyleyen Türk, "İnsanı rahatsız eden taraf sanki ona özel bir iyileştirme sağlanmak isteniyor" dedi.

Öcalan'ın tek başına kalmasının güvenlik nedeniyle olduğunu vurgulayan Türk, Öcalan'ın idam cezası kaldırıldıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

GALATASARAY MAÇLARINI İZLEYEBİLMELİ

Türk şunları kaydetti:

"Bana 'Öcalan'a televizyon verilebilir mi?' diye soruldu, 'Olabilir' dedim. Bildiğim kadarıyla şu anda 3 kanallı bir radyosu var. Galatasaray'a sempatisi var, pekala o maçları televizyondan izleyebilmelidir. Diğer hükümlüler hangi konumdaysa onu da ayırt etmeye gerek yok"

Türk, Öcalan'a özel muamele uygalanmadığını belirterek, güvenlik nedeniyle cezasını tek başına çekmesinin dışında bir uygulamanın olmadığını söyledi.

KİTAP YAZABİLİR

Türk, Öcalan'ın kitap yazdığı iddialarının ardından başlayan tartışmalarla ilgili olarak da "Kitap yazabilir, önemli olan kitabın suç teşkil edip etmediğidir" dedi. Cezaevinde kitap yazmanın yasaklanmış bir şey olmadığını kaydeden Türk, kitap yazmanın başlı başına bir suç olmadığını söyledi.

RAHŞAN AFFI

Kamuoyunda 'Rahşan Affı' olarak bilinen aftan pişman olmadığını kaydeden Türk, "Rahşan affı, özel bir af değil, 'Rahşan affının' 'marka' haline gelmesi rahatsız edici" dedi.

Af kararının, Cumhuriyet'in 75. yıldönümü nedeniyle DSP Parti Meclisi'nde alındığını kaydeden Türk, "Önce DSP Parti Meclisi'nde görüşüldü, sonra Meclis'ten geçti. Daha sonra yeniden Meclis'e gönderildi ve şartla salıverme kanunu çıkarıldı" dedi.

Türk, "Af"tan faydalanan 43 bin kişiden 700'ünün yeniden hüküm giydiğini açıkladı.

Haberin Devamı