Gazete Vatan Logo

Gözler kritik toplantıya çevrildi! İşte masadaki ana gündem maddesi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bugün toplanacak. Deprem bölgesindeki çalışmalar ve depremzedeler için 1 yılda tamamlanmak üzere temeli atılan konutlar başta olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen dar ve orta gelirlilerle ilgili konut kampanyalarına ilişkin çalışmalar ele alınacak. Ekonomi ve dış politikayla ilgili de önemli başlıklar da masada olacak.

Gözler kritik toplantıya çevrildi! İşte masadaki ana gündem maddesi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde iki haftanın ardından tekrar toplanacak. Kabine'nin en önemli gündem maddeleri arasında Kahramanmaraş merkezli depremler ile seçim süreci ve güvenliği yer alacak. Dış politika ve ekonomi ile ilgili yeni adımların da masadaki konular arasında olması bekleniyor. Ayrıca; Türkiye-Mısır ilişkilerinde normalleşme sürecine ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI'NDA HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?
Kabine'nin en önemli gündem maddelerinin arasında deprem ile seçim süreci ve güvenliğinin yer alması bekleniyor.

DEPREMZEDELER İÇİN YAPILAN KONUTLARIN İLK TEMELİ ATILDI
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açmıştı. Bu kapsamda ilk temellerin atıldığı konutlarla ilgili Erdoğan'a bir sunum yapılacak.

SEL DE KABİNE GÜNDEMİNDE
Sel felaketinin de yaşandığı deprem bölgelerinde bulunan bakanların son duruma ilişkin Erdoğan'a kapsamlı bir rapor ve değerlendirme aktarması bekleniyor.

Haberin Devamı

EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKA
Kabine Toplantısı'nda ekonomide atılacak yeni adımlar ve dış politikanın da ele alınması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Samih Şukri'nin davetiyle dün Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Çavuşoğlu'nun Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaret, 11 yılın ardından yapılmış olması açısından büyük öneme sahip…
Mısır'ın davetiyle gerçekleştirilen bu ziyaret iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda önemli bir aşama olarak görülüyor.

Bu kapsamda Bakan Çavuşoğlu'nun Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor.

TOKİ KURALARI
Ayrıca, illerde gerçekleştirilmeye başlanan arsa ve orta gelirli TOKİ çekilişlerine ilişkin de kabinede ilgili bakanların bilgilendirme yapması bekleniyor.

İki haftalık aranın ardından gerçekleştirilecek toplantının ardından Erdoğan kameraların karşısına geçerek açıklamada bulunacak.