Gazete Vatan Logo

Göreme’de zanlı skandalı!

Göreme’de iki Japon turiste yapılan saldırıyla ilgili dün bir kişi daha ‘olayın asıl faili’ olarak gözaltına alındı

Göreme’de zanlı skandalı!

Göreme’de iki Japon turiste yapılan saldırıyla ilgili dün bir kişi daha ‘olayın asıl faili’ olarak gözaltına alındı. İlk tutuklanan M.D.V.’nin avukatı: “Müvekkilimin olay saatinde dört tane görgü tanığı olmasına rağmen tutuklandı”

Nevşehir’in Göreme beldesinde Japon turist Mai Kuriharac’ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı Hoshie Teramatsu’nun yaralanması olayında dün şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Önceki gün 26 yaşındaki M.V.D.’nin tutuklanmasıyla olayın aydınlatıldığı sanılmıştı. Savcılık da tutuklamayla ilgili bir açıklam ayapmıştı.

Ancak dün şok bir gelişmeyle 24 yaşındaki Fatih U. ‘asli fail’ olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Polisler, Fatih U.’nun evinde yaptıkları aramada yanmış pasaport ve bazı delillere ulaştı. Olayda kullanılan bıçak Kızılırmak’ta bulundu. Fatih U.’nun, cinayetin işlendiği saatlerde otomobilinin MOBESE tarafından görüntülenmesi sonucu yakalandığı ortaya çıktı.

Göreme’de zanlı skandalı

Dehşet ifadeler

Şüphelinin ifadesinde, şunları söylediği öğrenildi: “Otomobille orada geziyordum. Bisikletle arabama çarptılar. Tartışmaya başladık. O sırada bıçak çektim ve rastgele salladım. Biri yere düştü, öldüğünü anlamadım. Kanı görünce kendimden geçtim. Birine otomobilde tecavüz ettim. Para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra diğerlerini Ortahisar’da boş bir arazide yaktım. Teşhis edeceklerinden korktum. Olayla kullandığım bıçağı Kızılırmak’a attım.”

4 tanığa rağmen

İlk tutuklanan M.D.V.’nin avukatı Nazmiye Erdoğan, müvekkilinin olay saatinde 4 tanığı olmasına rağmen tutuklandığını anlattı: “Müvekkilimin sorgusu sırasında olay saati olarak kabul edilen 11:30 ile 13:30 arasında nerede olduğu soruldu. O saatlerde ise benzin istasyonunda olduğunu söyledi. Yanında ise arkadaşları Murat, Koray, Gökhan ve abisi Bilal’in olduğunu açıkladı. Hatta benzin istasyonunda kamerga görüntülerinin olduğunu da söyledi. Savcılık ise kamera kayıtlarının alınması için çarşamba akşamı talimat verdi.”

İkisi akrabaymış

Avukat Erdoğan, yakalanan şüphelinin kendini ihbar ettiğini ve olay anında tek olduğunu itiraf ettiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Hastanedeki mağdure de olayın bir kişi tarafından işlendiğini söyledi. Burdan yola çıkarak mağdurenin müvekkilimi 2’inci kez teşhis etmesini talep ettik. Müvekkilim M.V.D ile F.U uzaktan akraba oluyorlar. Ancak samimiyetleri yok. Müvekkilim M.V.D’nin 16 sabıkası olduğu doğru değil. Geçmişte bir kavga ve yaralama olayına karışmış, dosyası Yargıtay’da. Kesinleşmiş bir suçu yok.”

Teşhis skandalı!

M.V.D’nin avukatı Nazmiye Erdoğan, yaralı Japon turiste yaptırılan teşhis işlemini şöyle anlattı: 

“Savcılık ifadesinden önce müvekkilim bana ağlayarak ‘Abla kesinlikle böyle bir şey yapmadım, gereken neyse onu yap’ dedi. Savcılıkta ifadesine girdim. Dosyayı bire bir inceledim. Sadece mağdurenin, emin olmamakla birlikte bir teşhisi vardı. Normal şartlarda şüpheli ile birlikte başka kişiler de aynı anda görgü tanığına ya da mağdura gösterilir. Bu kişiler içinden zanlıyı teşhis etmesi istenir. Ancak bu yapılmamış. Önce yaklaşık 1,65 santim boyundaki abisi Bilal mağdurun yanına götürülmüş. Mağdurun ise konuşacak hali yokmuş ve sadece kafasını sallayarak ‘bu değil’ işareti yapmış. Daha sonra ise yaklaşık 1,75 santim boyundaki müvekkilim karşısına çıkartılmış. Bu sefer başını öne doğru sallayarak onaylamış. Şimdi bu sağlıklı bir teşhis değil.”

Haberin Devamı