Gazete Vatan Logo

Gizli tanığın serbest bırakılmasına itiraz

Başsavcılık, verdiği ifadeyle 6 yıl önce İlhan Cihaner ile 12 kişinin tutuklanmasına neden olan dönemin İliç Cumhuriyet Savcısı gizli tanık “Efe”nin serbest bırakılmasına itiraz etti

Gizli tanığın serbest bırakılmasına itiraz

Erzincan’da 6 yıl önce dönemin İliç Cumhuriyet Savcısı olan Bayram Bozkurt, Ergenekon savcılarına gizli tanık “Efe” kod adıyla ifade vermiş ve Erzincan’daki Ergenekon davasının açılmasına neden olmuştu. Açılan davada Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planını uyguladıkları iddiasıyla Orgeneral Saldıray Berk, Başsavcı İlhan Cihaner, MİT Bölge Müdürü Ş.D., Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay R.G.’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Ergenekon davasına bakan Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi ise 13 Kasım 2015’te, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 sanığı suçsuz bularak beraat etmelerine karar verdi.

Top üst mahkemede

Bunun üzerine de Dursun Çiçek, avukat kızı İrem Çiçek aracılığıyla gizli tanık “Efe” hakkında şikayetçi oldu. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında da cuma günü İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt Ankara’da gözaltına alınıp Erzincan Adliyesine götürüldü. Savcılık 5 saat ifadesini aldığı Bozkurt’un ‘yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla tutuklamasını isteyerek mahkemeye sevk etti. Ancak mahkeme Bozkurt’u adli kontrol tedbirleri uygulanma şartıyla serbest bıraktı. Mahkemenin serbest bırakmasına ise Erzincan Başsavcısı’ndan itiraz geldi. Serbest bırakılan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt’un tutuklanmasını isteyen başsavcılığın talebini bir üst mahkeme değerlendirecek.

Haberin Devamı