Gazete Vatan Logo

GİB Borç Sorgulama Ve İnternet Vergi Dairesi İşlemleri

GİB borç sorgulama ve vergi borcu sorgulamaları ücretli mi? GİB borç sorgulama işlemi şifresiz olarak yapılabilir mi? GİB borç sorgulama detayları yazımızda.

GİB, Gelir İdaresi Başkanlığı olarak internet üzerinden de hizmetlerini sunmaktadır. Hizmetleri ile vatandaşların kurumlar üzerinden yaptığı pek çok hizmeti kolay bir şekilde internet üzerinden yapmasını sağlayan GİB hizmetlerinden tüm vatandaşlarınyararlanması mümkündür. Site üzerinden en çok yapılan işlem GİB borç sorgulama işlemidir. GİB borç sorgulama işlemlerini yaparak sizler de cezalarınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

GİB BORÇ SORGULAMA

İNTERNET VERGİ DAİRESİ

VERGİ BORCU SORGULAMA

GİB ceza sorgulama sadece çok trafik cezaları için kullanılsa da genel GİB borç sorgulama sayfası üzerinden devlete olan tüm borçlarınız sorgulamanız mümkündür. Bu bakımdan bilmediğiniz borçlar hakkında da bilgi almak için GİB borç sorgulama yapmanız mümkündür. Yapacağınız GİB borç sorgulama sonrasında olan borçlarınızın hepsi açılacak olan sayfa üzerinde yayınlanacaktır. Eğer borcunuz olduğu görülüyorsa, GİB üzerinden yine borçlarınızı ödemeniz mümkündür. Borçlarınızı ödemek için hangi borcunuz bulunuyorsa GİB üzerinden ilgili hizmeti seçtikten sonra tekrar borç dökümünüzü almanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Borç dökümü yaptıktan sonra ödeme bölümündeki adımları takip ederek borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Borçlarınızı kredi kartınız ile ödemeniz gerekir. Böylece tüm borçlarınızı internet üzerinden dakika içerisinde ödeyebilirsiniz. Özellikle erken ödeme konusunda sunulan erken ödeme indirimden de böylece yararlanabilir ve trafik cezalarınızı daha az olaraködeyebilirsiniz. GİB borç sorgulama size bu konuda tüm imkanları sunacaktır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Sorgulama

GİB’in ilgili sayfası üzerinden motorlu taşıtlar vergisi için de bilgi alabilirsiniz. Yıl içerisinde iki taksit halinde alınan ve tüm araç sahiplerinin ödemesi gereken motorlu taşıtlar vergisi için GİB üzerinden yapacağınız işlemler ile borcunuzu görüntüleyebilir ve borcunuz kola bir şekilde ödeyebilirsiniz. Bu bakımdan önceki dönemlerde kurumlar üzerinden yaptığınız işlemler artık GİB ile oldukça kolay bir hal almıştır. Sizler de kısa süre içerisinde, kurumlarda beklemenize gerek kalmadan motorlu taşıtlar vergisi ödemelerinizi GİB üzerinden yapabilirsiniz. Gerek motorlu taşıtlar vergisi gerekse de GİB borç sorgulama işlemlerinde belirtilen adımları takip etmeniz yeterlidir.

Haberin Devamı