Gazete Vatan Logo

Gemiyi kapıdaki arıza yaktı!

2 Türk yolcunun yaşamını yitirdiği gemideki yangın dehşetini yaşayan tur otobüsü şoförü Sebahattin Tosun “Gemiye binerken kapılar arızalıydı, yangın da oradan çıktı” dedi.

Gemiyi kapıdaki arıza yaktı!

Yunanistan’dan İtalya’ya rotasında giden “Norman Atlantic” gemisinde çıkan yangından 53 Türk yolcunun sağ olarak kurtulduğu açıklandı. Ancak daha sonra 2 Türk’ün kayıp olduğu ortaya çıktı. 50 yaşındaki Havise Savaş ile 55 yaşındaki Hakan Akkaya çıkan yangında hayatını kaybetti. Ancak İtalyan yetkililer bu sayının artmasından endişe ediyor. Yangını yaşayan ve tur otobüs şoförlüğü yapan Sebahattin Tosun da aynı endişeleri taşıyor.

Tosun, yola andan itibaren işlerin ters gittiğini ve bir bakıma kazanın geliyorum dediğin söyledi. O geceyi ise şöyle anlattı: “Ben yıllardır bu yollarda yolcu taşıyorum. Gemi limana geldiğinde aksilikler yaşanmaya başladı. Kapılar bir türlü açılmadı. Gemi tam yanaşamadı. Neredeyse limanı yıkacaktı. 3. denemede yanaşabildi. Mürettebat kapı arızasını giderdikten sonra gemiye bindik ve yolculuk başladı. Açık denizde geldiğimizde 4 yataklı odalarımızda uyuyorduk. Oda arkadaşlarımdan birisi bağırmaya başladı. Odanın camından yükselen alevleri görüyorduk. Yangın kapıların olduğu bölüme yakın çıktı. Biz hemen güverteye çıktık. Ortalık cehennem yeri gibiydi. Alevler hızla yayıldı. Tüm gemide elektrikler kesildi. Alt kattaki araçlar teker teker patlamaya başladı. Fırtınanın etkisiyle gemi çok sallanıyordu. Panikle denize atlayanlar oldu. Kısa sürede dalgaların arasında gözden kayboldular. İlk olarak bir savaş uçağı geçti. Ardından kırmızı bir helikopter geldi. Ben en üst kısımda olduğum için ilk kurtarılanlar arasındaydım. Saat 7 gibi bizi helikoptere aldılar. Mürettebat kimseyle ilgilenmiyordu. Bavullarını toplayıp bizim gibi beklemeye başladılar. Biz 17 saat sonra rahat bir nefes alabildik. İtalya’ya geldiğimizde oradaki vatandaşlar diğer gemilerde bekleyen tanıdıklarını arayıp nerde kaldınız diye soruyorlardı. Onlar bize helikopterlerin hala denizden ceset topladığını o yüzden gemilerin kıpırdayamadığını söyledi.”

Haberin Devamı

Kaybolan yolcu sayısı 11

Norman Atlantic’te yaşanan yangın faciasının ardından 50 yaşındaki Türk yolcu Hafise Savaş’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Nişanlısı Hakan Akkaya ile tatile giden Savaş’ın cenazesinin İtalya’da savcılık tarafından işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte bugün Türk yetkililere teslim edilmesi bekleniyor. Hafise Savaş ile nişanlı olan 55 yaşındaki kulak burun Boğaz doktoru Hakan Akkaya’dan ise haber yok. En son gemiden ayrılıp bir filikada olduğu öğrenilen Akkaya’nın kayıp olduğu bildirildi. Hakan Akkaya’nın ünlü oyuncu Begüm Akkaya’nın babası olduğu öğrenildi. İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı Norman Atlantic’ten kurtarılanların sayısını 477 olarak açıkladı. Gemideki 499 yolcudan 11’i yaşamını yitirmişti. Ayrıca Bari Savcısı Volpe, yarın İtalya’ya ulaşması beklenen Norman Atlantic’ten başka cesetler de çıkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı