Gazete Vatan Logo
Bursa'Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası' sona erdi

'Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası' sona erdi

'Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası' sona erdi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Bursalı Şüca Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası'nda kazanan sporcular düzenlenen törenle madalyalarını aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından Karacabey Belediyesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluk Bursalı Şüca Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası’nın 3‘üncü ve son gününde kazananlar belli oldu. Geleneksel okçuluk kulüpleri ve ferdi sporcuların katıldığı organizasyonda, kadınlar ve erkekler farklı kategorilerde dereceye girmek için ter döktü. 21 ilden 204 sporcunun yarıştığı 10 kategoride düzenlenen şampiyonada dereceye giren yarışmacılara madalyaları, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Cengiz Toksöz ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu’nun da katılımıyla düzenlenen törenle verildi.

‘YENİ REKORLAR VAR’

Törende açılış konuşmasını yapan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, “Menzil rekortmeni Bursalı Şüca’ya selam olsun. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlara layık torunlar olmak ve sporcular olarak bu branşı en iyi şekilde temsil etmek hepimizin öncelikli vazifesidir. Derece elde eden ve yarışmaya katılan tüm sporcularımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Erzincan’da kırılan rekorların ardından burada da bana ulaşan yeni rekorlar var. 50 libre kategorisinde, 18-49 yaş grubunda sporcumuz İsmail Göllüoğlu, 498,87 metrelik atışıyla rekor kırmış. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası sona erdi

'506 METRELİK DERECEYLE REKOR KIRDI'

Şampiyonada rekor kıran sporcuları açıklamaya devam eden Toksöz, “Yine süper libre kategorisinde Ahmet Süleyman Arslan, 506,41 metrelik derecesiyle rekor kırmış. Kendisini de tebrik ediyorum. 70 libre erkekler kategorisinde ise İsmail Göllüoğlu hocamız, 505,90 metrelik derecesiyle önemli bir başarı elde etti. Menzil müsabakalarında her ilde yeni rekorların kırılması bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor. İnşallah, kadim şehir Bursa’da, Bursalı Şüca’nın diyarına yakışır şekilde bu rekorların kırılması bizleri ayrıca sevindirdi. Sporcularımızı bir kez daha canıgönülden tebrik ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, Türk okçuluğunda kazanan hepimiziz; kaybeden yok. Allah’ın izniyle bu bayrağı hep birlikte taşımaya devam edeceğiz. Geçen yılın üzerine koyarak bu yıl daha güzel bir saha hazırladık. İnşallah seneye de bu işi en iyi şekilde tamamlayacağız. Rekorlar kırılıyorsa sahamızın da giderek daha iyiye gittiğini düşünüyoruz. Bu anlamda, kıymetli başkanımızın şahsında belediyemize bir kez daha çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MADALYA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Şampiyonada Sınırsız Çekiş Kuvveti Kadın Hava Koşusu kategorisinde İstanbul Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Şebnem Saliha Çakıroğlu, 488,47 metrelik atışıyla birinci oldu. Aynı kulüpten Hatice Kübra Balaban 457,95 metreyle ikinci, Münevver Sarıkaya ise 428,39 metreyle üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

SINIRSIZ ÇEKİŞ ERKEK TALİPLER HAVA KOŞUSU SONUÇLARI

Sınırsız Çekiş Kuvveti Erkek Talipler Hava Koşusu kategorisinde Antalya Oktar Spor Kulübü sporcusu Atilla Kaşlı, 463,25 metreyle birinciliği elde etti. İstanbul OFOK Spor Kulübü sporcusu Halmirza Tuna 422,43 metreyle ikinci olurken, Bursa Hüdavendigar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Ali Osman Çağlar 413,56 metreyle üçüncü sırada yer aldı.

SINIRSIZ ÇEKİŞ ERKEK YEDİYÜZCÜLER TALİPLER HAVA KOŞUSU SONUÇLARI

Sınırsız Çekiş Kuvveti Erkek Yediyüzcüler Hava Koşusu kategorisinde Tokat Onbeşliler Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Mustafa Koçak, 539,23 metreyle birinci oldu. Mersin Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Ahmet Süleyman Arslan 536,21 metreyle ikinci, Malatya Darende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Mithat Böke ise 484,41 metreyle üçüncü oldu.

Haberin Devamı

MÜREKKEP YAY KARMA HAVA KOŞUSU SONUÇLARI

Mürekkep Yay Karma Hava Koşusu kategorisinde Ankara Üçoklar Okçuluk Spor Kulübü sporcusu İsmail Göllüoğlu, 514,23 metreyle birinciliği kazandı. Mersin Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Ahmet Süleyman Arslan 501,91 metreyle ikinci olurken, Tokat Onbeşliler Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Mustafa Koçak 487,27 metreyle üçüncülüğü elde etti. Diğer 9 kategoride de yarışarak dereceye giren sporcular da madalyalarını aldı.

Sizin İçin Seçtiklerimiz