Gazete Vatan Logo

GBT sorgulama ve sabıka kaydı çıkarma nasıl ve nereden yapılır?

GBT ve sabıka kaydı belgelerinizi alarak suçlu olmadığınızı kanıtlamış olursunuz. Bu işlemleri online olarak yapabilir ve çıktısını alabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama ve sabıka kaydı çıkarma nasıl ve nereden yapılır?

Yaşamış olduğumuz süre zarfı içerisinde bizlerin her hangi bir suç işleyip işlemediğiniz gösteren belgeye sabıka kaydı belgesi, sicil kaydı denir. Bu belge bizlerin devlet kurumları tarafından bir ceza alıp almadığımızı, sicilimizin temiz olduğunu gösterir. İş başvurusunda bulunduğumuzda, üniversite kayıt olduğumuzda kalacak yer bulduğumuzda vatandaşlar tarafından bizlerden bu belge istenir. Çünkü siz bir işveren olsanız o kişinin geçmişte bir hırsızlık yapıp yapmadığını ya da her hangi bir kanunen ceza işleyip işlemediğini merak etmek en doğal haklarımızdan biridir. Ev kiralamak isteseniz kalacak kişinin geçmişinin iyi olması sizler için önemlidir. Çünkü bizler insanlara güven duymalıyız ki gönül rahatlığıyla onlara evimizi kiralayalım, işimizde çalıştıralım. Üstelik yalnızca bu alanlarda değil daha hayatımızın pek çok bölümünde bu sorgulama kaydına ihtiyacımız olacaktır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eski zamanlarda olduğu gibi artık bu kaydı alabilmek için sizlerin adiye kurumuna gitmenize gerek kalmayacak. Adliyeye gidip ilgili kişiyi bulup GBT sabıka kaydını almak hiçte kolay bir işlem değildir. Çünkü bu kayda ihtiyacı olan yalnızca bizler olmadığı için bu alanda sıra bekleyen insanlar olacaktır. Bu da bize vakit kaybettirebilir, aynı zamanda da herkese adliye kurumu yakın olmayabilir. Yani sizin oturduğunuz semtle adliye arasında ulaşım sıkıntısı da olabilir. Bizler de bu nedenle bu kayda daha kısa sürede ulaşmanın bir başka yolunu ararız. İşte tam da bu sırada aklımıza gelişen internet teknolojisi gelir. Ülkemiz tarafından her açıdan geliştirilen teknoloji sayesinde bizler artık GBT kaydımızı hiç yorulmadan, sıra bekleme çilesi çekmeden oldukça kısa bir zaman içerisinde alabilirsiniz. Bu işlemi e-Devlet sistem kapısı üzerinden yararlanabilir, sicil kaydınızı bu uygulama sayesinde rahatlıkla alabilirsiniz.

Haberin Devamı

İlk olarak bu sisteme giriş yapmanız için sizlerden e-Devlet şifrenizi temin etmeni istenecektir. Bunun içinde en yakınınızda bulunan merkez bir PTT şubesine başvurmalısınız. Nüfus cüzdanınız ile bu şubeye gidip görevli kişiden e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Sonra da kimliğinizi verip birde 2 TL ücreti de teslim ettikten sonra size bir zarf verilecektir. Bu zarfı yönergeler doğrultusunda açmanızda büyük fayda olacaktır. Çünkü yanlış biçimde açtığınız zarf sonucunda e-Devlet şifreniz hasar görebilir. Bunun için hassas bir şekilde yönergeler doğrultusunda bu zarfı açarak e-Devlet şifrenize sahip olacaksınız. Bu şifre ile sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizden birde T.C. kimlik numaranızı ister. Bunu da ilgili alana doğru bir şekilde girdikten sonra e-Devlet ana sayfası ile karşı karşıya olacaksınız. Bu sayfada sağ üst bölümde yer alan arama işareti yer alan boşluğu gerçekleştirmek istediğiniz işlemin adını yazarak buna ulaşabilirsiniz. Yani sağ üst köşede bulunan e-Hizmetler bölümüne GBT sabıka kaydı sorgulama başlığını yazınız. Karşınıza açılacak olan sayfaya kimlik bilgilerinizi doğru bir şekilde giriniz. Sonrasında ise tek bir tuşla GBT sabıka kaydınız ekrana yansıyacaktır. Bu sayfayı yazıcıyla çıkartarak istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı