Gazete Vatan Logo

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemini online şekilde yapmak mümkün!

Sabıka kaydı belgesi artık internetten de GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınabiliyor. Online GBT–sabıka kaydı sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile sabıka kaydı belgesi çıktısı online olarak alınabiliyor.

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemini online şekilde yapmak mümkün!

Teknoloji dünyasının yaşamın merkezinde kendisine yer edindiği bugünlerde dijital kamu uygulamaları vatandaşlara işlemleri konusunda çok ciddi çözümler ve kolaylıklar getiriyor. Özellikle de kamu kurumlarının sanal devlet portalı e-Devlet sistemi çatısı altında bir araya getirilmiş olması vatandaşa internette daha güvenli kamu işlemleri imkanı sunduğu gibi işlemlerini hem daha hızlı hem da daha kolay biçimde yapabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de Adalet Bakanlığı tarafından internet ortamında bulunan e-Devlet sisteminde vatandaşın hizmetine sunulan sabıka kaydı sorgulama hizmeti sunuluyor. Bu çerçevede de vatandaşlar artık internet ortamı üzerinden de sabıka kaydı belgesini alabilme şansını yakalıyor. Bu yüzden de günümüzde vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’na it olan bu online sabıka kaydı sorgulama hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden gerçekleştirilebilmekte olan sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte Türkiye’de vatandaşın pek çok yasal işlemi konusunda kullanmak durumunda kalabildiği sabıka kaydı belgesini artık daha kolay ve daha hızlı bir şekilde alabilmesini sağlıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen yeni nesil teknoloji cihazlar ile yaşamının her alanında internete erişimini gerçekleştirerek çevrimiçi hizmet uygulamalarını kullanabilme ve böylelikle de yaşamı içerisindeki pek çok işlemini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulamasına da oldukça yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor.

Elektronik ortam üzerinden sabıka kaydı belgesi çıktısının alınabilmesine yardımcı olan Adalet Bakanlığı’na ait olan e-Devlet sistemindeki ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olunan sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte artık kurum içerisinde çok ciddi bir iş yükünün de ortadan kaldırılabilmesi sağlanıyor. Çünkü Türkiye’de vatandaşların iş başvurularından, çeşitli bankacılık işlemlerine kadar pek çok resmi işlemde gereksinim duyabilmekte olduğu başlıca evraklardan birisi olan sabıka kaydı belgesi için Adalet Bakanlığı bünyesindeki ilgili birimlere sadece bir gün içerisinde on binleri bulabilen sabıka kaydı sorgulama başvurusunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu durumun Adalet Bakanlığı’nda çok ciddi bir iş yükünün meydana gelmesine ve dolayısı ile de vatandaşa daha yavaş bir adli hizmet sistemi ile hizmet sunulmasına yol açıyor. Bu çerçevede de e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen online GBT sorgulama işlemi ile birlikte sabıka kaydı belgesi çıktısının online olarak alınabilmesi hem vatandaşın sabıka kaydı belgesini daha modern standartlarda daha kolay şekilde alabilmesine hem de Adalet Bakanlığı’nda önemli bir iş yükünün ortadan kaldırılabilmesine yardımcı oluyor. İnternet ortamında yer alan e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan GBT sorgulama işlemi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor ki bu aşamada genel olarak vatandaşlara tarafından e-Devlet şifresi kullanılıyor.

Haberin Devamı