Gazete Vatan Logo

Gaziray ücreti ne kadar, Gaziray ücretsiz mi olacak?

Gaziray açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer protokol üyeleri, Beylerbeyi İstasyonu’na giriş yaptı ve Gaziray Banliyö Hattı ilk sürüşünü gerçekleştirdi. Peki, Gaziray ücreti ne kadar, Gaziray ücretsiz mi olacak?

Gaziray ücreti ne kadar, Gaziray ücretsiz mi olacak?

Cumhrubaşkanı Erdoğan, Gaziray, Büyükşehir Yatırımları, 70 Fabrika ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. “Buraya Gaziray ile geldik. 25,5 km'lik güzergahıyla Gaziantep'in şehiriçi ulaşımına katkı sağlayacak. 16 istasyon, 3 tünel, 1 köprü ile tarihi bir yatırım olan Gaziray'ın şehrimize kazandırılma sürecinde yaşanan sıkıntıları değdiğine inanıyorum.” Diyen Erdoğan bir de Gaziray’ı kullanacaklara müjde verdi. Peki, Gaziray ücreti ne kadar, Gaziray ücretsiz mi olacak?

Gaziray ücreti ne kadar, Gaziray ücretsiz mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziray'ın yıl sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Gaziray, Türkiye'nin Gaziantep ilinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. 25,532 kilometre (15,865 mi) uzunluğunda ve 16 istasyonu olan hat 5 Kasım 2022'de hizmete girmiştir. İZBAN, Marmaray ve Başkentray'dan sonra ülkedeki dördüncü banliyö treni sistemidir.

Proje, mevcut tek hatlı demiryolunun modernize ederek dört hatta çıkarılması, mevcut istasyonların yenilenmesi, 3,640 kilometre (2,262 mi) bir aç-kapa tünel ve yeni istasyonlar inşa edilmesi amacıyla TCDD ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında ortak bir girişimdir. Sistem aynı zamanda Mersin - Adana - Osmaniye - Gaziantep yüksek standartlı demiryolu koridoru boyunca yapılan önemli iyileştirmelerin bir parçasıdır.

Haberin Devamı

Gaziray'ın adı, Türkiye'deki diğer demiryolu taşıma sistemlerine benzer şekilde "Gaziantep" ve "ray" kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir.