Gazete Vatan Logo

Gaziantep Kalesi ne zaman inşa edildi? Yıkılan Gaziantep Kalesi ne için kuruldu? İşte Gaziantep Kalesi tarihi önemi

Gaziantep Kalesi yıkıldı. 7.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası bölgeden haberler gelmeye devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Gaziantep'te tarihi Gaziantep Kalesi'nin yıkıldığı öğrendil. Roma döneminde gözlem amaçlı inşa edilen Gaziantep Kalesi'nin özellikleri nedir, ne zaman inşa edildi? İşte Gaziantep Kalesi'nin tarihi önemi...

Gaziantep Kalesi ne zaman inşa edildi? Yıkılan Gaziantep Kalesi ne için kuruldu? İşte Gaziantep Kalesi tarihi önemi

7.4 büyüklüğünde deprem sonrası Gaziantep Kalesi yıkıldı. Deprem sonrasında haberlerin gelmeye devam ettiği Gaziantep'te tarihi kalenin yıkıldığı öğrenildi. Roma döneminde inşa edilen Gaziantep Kalesi'nin özellikleri nelerdir?

GAZİANTEP KALESİ NEREDE?

Tarihi Gaziantep Kalesi, Seferpaşa Mahallesi Naip Hamamı Sokak’ta bulunuyor. Panorama müzeri olarak da kullanılan kalenin taş bloklarının bir bölümü ve çevresinde bulunan istinat duvarı yıkıldı.

GAZİANTEP KALESİ NE ZAMAN İNŞA EDİLDİ?

Gaziantep'in merkezinde yer alan ve şehri tam tepeden gören Gaziantep Kalesi'nin ne zaman inşa edildiği bilinmiyor. Roma döneminde inşa edildiği bilinen kalesinin gözlem amaçlı kullanıldığı biliniyor. Kale, tarih boyunca birçok kez restore edilmiş ve son halini 2000'li yılların başında yapılan bir restorasyon ile almıştır.

Gaziantep Kalesi'nin çevresi 1200 metredir. 12 kulesi ve burcu vardır. Kale, günümüzde "Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi" olarak kullanılmaktadır.