Gazete Vatan Logo

Gazeteci, Erdoğan'ı dansa davet etti!

Gazeteci Nuray Başaran, komutanların eşleri ile dans ettiği sırada Erdoğan'ın yanına yaklaştı ve...

30 Ağustos resepsiyonunda ilginç diyaloglar yaşandı. Org. Büyükanıt, gazetecilere ve Çetin'e espriler yaptı; Arcayürek'e, "Tuncay Özkan da burada mı, sizleri barıştıralım" dedi.

Önceki gece yapılan 30 Ağustos resepsiyonundan önemli notlar şöyle:
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resepsiyona gelmesi üzerine gazetecilere, "Gazanız mübarek olsun" dedi.
Org. Büyükanıt, Gül'ü uğurlarken etrafını saranlarla sohbet etmeye başlayınca, Gül'ü Erdoğan uğurladı. Bu sırada Erdoğan'a, "Siz de gelecek misiniz?" diye soruldu. Başbakan, kafasını sallayarak "Hayır" dedi.
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, gazetecilere, Atatürk'ün, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz" emrindeki "Ak" kelimesinin eski Türkçede "Batı" anlamına geldiğini açıkladı.
Saygun, Türklerin uzun zaman ana renk olarak "kara, ak, kızıl, yeşil ve sarı"yı esas aldığını, her birinin dünyanın dört yönü ile merkezini ifade etmekte kullanıldığını, merkezin "sarı", doğunun "yeşil", batının "ak", güneyin "kızıl" ve kuzeyin "kara" ile ifade edildiğini anlattı.


Büyükanıt'ın taktiği

Gazeteci Mehmet Ali Birand ile Ali Kırca arasında küçük bir çekişme yaşandı. Birand, Büyükanıt'a Slaven Koprivnica - Galatasaray maçının skorunun "0-0" olduğunu söyleyince, Kırca, "Hayır efendim. Maç 2-1" diye düzeltti. Birand, "Oğlum ile yeni görüştüm" derken, Kırca "ATV haber farkı" dedi. Büyükanıt Birand'a, "Haber atlıyorsun sen galiba" diye takıldı.
Büyükanıt, ikilinin yanından ayrılırken, "İkisini kapıştırıp birbirine çarpıştırıyorum, konuyu değiştirip soru sormalarını engelliyorum" dedi.


Mavi çoraplı Bismillah

Büyükanıt, Hikmet Çetin'i görünce, "Afganlar böyle selamlaşıyor" diyerek Çetin'i kendine doğru çekti ve sırtına vurarak sarıldı. "Benden Afgan Genelkurmay Başkanı olur mu?" diye espri yapan Büyükanıt, "Neydi adı?" diye sordu. Çetin "Bismillah" yanıtını verince Büyükanıt, "Mavi çorapları vardı" dedi.
Resepsiyonda, araları bozuk olan gazeteciler Tuncay Özkan ile Cüneyt Arcayürek de vardı. Arcayürek'i gören Büyükanıt, "Özkan da burada mı, sizleri barıştıralım" dedi.


'Amuda bile kalkarım'

Hürriyet gazetesinin haberine göre Gül'ü makam aracına kadar uğurlamayan Büyükanıt, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makam aracına kadar götürüp arabasına bindirdi. Toptan'a esas duruşa geçerek baş selamı da veren Büyükanıt, Gül ve Toptan'a gösterdiği farklı protokol uygulamasının dalgınlıktan mı kaynaklandığı sorulunca, "Bir dalgınlık yok. Ben normali yaptım. Eğer tersini yapsaydım anormal olurdu. Yani böyle davranmayı uygun buldum. Eşiyle gelmiş olan benim Meclis Başkanı'mı baş selamıyla uğurladım. Gerekirse amuda bile kalkarım" dedi.

Zirvede dans sohbeti

Resepsiyona "dans" konusu damgasını vurdu. Filiz Büyükanıt'ın Gül ve Erdoğan'la sohbet eden eşi Org. Büyükanıt'ı, yanına gelerek dansa kaldırması gecenin konusu oldu.
Eşinin dans teklifi karşısında şaşıran Org. Büyükanıt'ın, "Hakikaten dünya tersine döndü" şeklindeki esprisine Gül ve Erdoğan uzun süre güldü. Kuvvet komutanları ve diğer üst düzey komutanlar da eşleriyle dans etti. Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt de eşi Ferda Paksüt'ü dansa kaldırdı.
Gül ile Erdoğan başta olmak üzere resepsiyona eşsiz olarak katılan AKP'li bakanlar komutanların eşleriyle dansını oturdukları yerden izledi. Gecenin sonuna doğru, Yaşar-Filiz Büyükanıt çifti, Sertab Erener konser verirken tekrar piste çıktı. Büyükanıt, bu sırada Erener'in elini öptü. Büyükanıt, Erener'in seslendirdiği "Masal" şarkısına da eşlik etti.
Komutanların dansı sırasında, gazeteci Nuray Başaran, Erdoğan'ı dansa davet etti. Erdoğan, bu teklifi, "Ben bilmediğim bir şeyi yapamam" diyerek geri çevirdi. Erdoğan, Başaran'a gazeteci Hakan Çelik ile dans etmesini önerdi. Erdoğan ile dans etme isteği geri çevrilen Başaran, olay anını şöyle anlattı: "Başbakan'a yanaşarak, 'Efendim sizinle dans edebilir miyim?' diye sordum. Güldü ve 'Nuraycığım, dans etmesini bilmiyorum. Bilmediğim bir şeyi yapamam. Hakan Bey'le dans edin' cevabını verdi. Gülüştük. Amacım asker ve sivil ortamı böyle bir günde kaynaştırmaktı ama olmadı."
Gazetecilerle sohbet eden Baykal ise, "Ben hiç dans etmedim" diyerek samimi bir itirafta bulundu. Gazetecilerin, "Olcay Hanım'la da mı?" sorusuna Baykal, "evet" yanıtını verdi. Baykal, bunun nedenini gazetecilere, "Aslında çok da teklif aldım ama sevmem ben" diye açıkladı.

Haberin Devamı