Gazete Vatan Logo

Funda Buyruk kimdir? CHP'li Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk gözaltına mı alındı?

Adana’da terör örgütü PKK/KCK operasyonunda aralarında HDP'li yöneticiler ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı CHP'li Funda Buyruk'un da bulunduğu 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Peki, Funda Buyruk kimdir?

Funda Buyruk kimdir? CHP'li Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk gözaltına mı alındı?

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK'nın Çukurova bölge yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı. 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. HDP'li yöneticiler ve CHP'li Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un da aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi. Şüphelilerin yakalanması için operasyon sürüyor. Polis, Seyhan Belediyesi binasında arama yaptı. CHP'li Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk da gözaltında.

Funda Buyruk kimdir?

31 Mart 2019'da yapılan seçimlerde Seyhan Belediye Başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Akif Kemal Akay seçildi. Oyların yüzde 57,84'ünü alan Akif Kemal Akay'ın başkan yardımcılarından biri de Funda Buyruk'tur.

Seyhan Belediyesi resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre;

Funda Buyruk 1992 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Funda Buyruk aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Funda Buyruk Adana Barosuna kayıtlı avukattır.

Haberin Devamı

Funda Buyruk 2019 yılında CHP meclis üyesi seçilmiştir. 2015 yılından beri İnsan Hakları Derneği üyeliği devam etmekte olup aynı zamanda KADER üyesidir.