Gazete Vatan Logo

Fuhuş çetisinin lideri Azeri kadın doktor

24 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı, 8'i kadın 26 kişi yakalandı

MUĞLA Emniyet Müdürlüğü'nün Bodrum'daki `Sindy' operasyonunda ele geçirdiği fuhuş çetesi elemanları adliyeye sevkedildi. Şebeke lideri A.D.A.'nın Azerbeycan'da çok başarılı bir kalp doktoru olduğu, yurt dışında genç kızları, çocuk bakıcılığı ve hemşire olarak çalıştırmak vaadiyle Türkiye'ye getirip tuzağa düşürdüğü anlaşıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü, Bodrum'da yabancı uyruklu hamile bir kadının kendisine zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bodrum'da yabancı ülkelerinden getirilen kadınlara tehdit ve zor kullanılarak fuhuş yaptırıldığı belirlendi. Fuhuş çetesi altı ay süreyle takip edildi.

Ukrayna'da öğretmenlik yapan O.H. (24) ve aynı ülkede Hukuk Fakültesi 5. sınıf öğrencisi A.G.'nin de (23) iş vaadiyle önce İstanbul'a, ardından Bodrum'a getirilip tecavüz edildiği ve tehditle fuhuşa zorlandığı anlaşıldı. Hamile kalan O.H.'nin, bir yolunu bulup polise başvurarak yardım istediği belirlendi.

Muğla Bodrum, Ankara ve Trabzon'da 40 ayrı noktada operasyon yapıldı. `Sindy' adı verilen operasyonda 24 yabancı uyruklu kadın fuhuş batağından kurtarıldı. Olayla ilgili 8'i kadın 26 kişi yakalandı. Çete Lideri A.D.A. ile birlikte S.U. (40), M.A. (45), A.K. (52), Z.K. (42), İ.K. (42), N.K. (44), T.K. (42), M.C. (40), M.A. (37), M.B. (37), M.Ö. (31), S.G. (34), N.K. (36), V.Ş. (45), K.T. (40), A.K. (56), E.B. (22), E.K. (27), E.Y. (22), Ü.K. (36), Ö.K. (56), F.M. (39), R.H. (35), J.Ç. (64) ve S.S. (36) gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların sorgulamasında çete liderinin kadın satmaktan sabıkalı, Ankara'da yakalanan Azeri kadın doktor A.D.A. (44) olduğu tespit edildi.

Yakalanan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 66 bin 400 YTL, 2 bin 710 euro, 1930 ABD doları, 110 sterlin, 1 telefon rehberi, 2 sim kart, 17 bin YTL'lik senet, 29 cep telefonu ve sim kartı, V.Ç. adlı kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi, pasaport fotokopisi, 1 sahte nüfus cüzdanı, 9 kullanılmamış GSM hattı, 6 pornografik CD, 12 banka havale dekontu, 1 çek koçanı, 2 Moldavyla Havayolları'na ait uçak bileti, 1 otobüs bileti, 1 video kaseti, 1 kamera kaseti, fuhuşa sevk edilen kadınların alacak verecek notlarının tutulduğu dört ajanda ve bir kasatura ele geçirildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çok başarılı bir kalp doktoru olduğu belirtilen A.D.A.'nın 2002 yılında bir Türk vatandaşı ile evlenerek Türkiye'ye yerleştiği, Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'da hemşire, öğretmen ve üniversite öğrencisi genç kızları Türkiye'de iş bulmak vaadiyle kandırdığı, Trabzon'a ve İstanbul'a iş vaadiyle getirilen yabancı uyruklu kadınlara önce tecavüz edildiği, ardından da fuhuşa zorlandığı kaydedildi.

1 YIL CEZAEVİNDE KALDI

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2003 yılında da yine Bodrum'da düzenlediği fuhuş operasyonunda A.D.A.'yı yakaladığı, 1 yıl hapis yatan doktorun daha sonra tahliye edildiği öğrenildi. A.D.A.'nın tekrar Bodrum'da ortaya çıkarak fuhuş şebekesinin lideri olduğu açıklandı.

Şebeke üyeleri, fuhuş amacıyla ülkeye insan sokmak, insan ticareti yapmak, fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek suçlarından adliyeye sevkedildi. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bir zanlı, gazetecilerin "Pişman mısınız" sorusuna "Ben neden pişman olayım. Hiç pişman değilim" yanıtı verdi. Fuhuş batağından kurtarılan 24 yabancı uyruklu kadın ise işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilecek.

Haberin Devamı