Gazete Vatan Logo

Fotomontajlı provokasyon!

Üniversiteyi karıştırmak için bunu yaptılar...

Üniversitede yaşanan gerginlikler sonunda fakültenin tatil edilmesine kadar gitti. Günler önceden uyarılan yönetimin hiçbir önlem almadığı ortaya çıktı. İnternette üniversitedeki olayları kışkırtmak için montajlı fotoğraflar dolaşıyor

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi yıllardır devam eden sol ve sağ görüşlü öğrenciler arasındaki gerginlik son dönemde giderek yoğunlaştı. Öğrencilerin gerginliğe ilişkin dekanlık ve rektörlüğe olaylar büyümeden önce “Önlem alın” diye başvurduğu ancak Dekan Prof. Dr. Rahmi Er’in “Çocuklar kendi önlemini alsın” dediği ifade edildi.

DTCF’de yer alan kantinin ağırlıklı olarak sol görüşlü öğrenciler tarafından kullanılması ve bu kantine afişler asılması çeşitli dönemlerde kavgaya neden olurken geçtiğimiz hafta başlayan bir kavga bu sefer bazı öğrencilerin yaralanmasıyla sonuçlandı. Son dönemde kantin nedeniyle haftada 3-4 kavganın yaşandığı ifade edilirken erken saatlerde okula gelerek dolduran sol görüşlü öğrenciler kantin üzerinde hakimiyet kurdu. Bu durumdan rahatsızlık duyan ve “Solcular Türk bayrağını indiriyor” iddiasında olan ülkücü grup, sol görüşlü öğrencileri satır ve bıçaklarla kantinden uzaklaştırmaya çalıştı. Geçtiğimiz hafta gerginlikler öğrencilerin yaralanmasına yol açtı ve fakülte 1 hafta tatil edildi.

YÖK’ün “Güvenli ve Özgür Üniversite” projesi kapsamında DTCF’deki olayların da sonlandırılması hedeflenmişti. Proje kapsamında öğrenci temsilcilerinin de bir araya getirilmesi hedeflenmişti. Projenin hayata geçmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine karşın öğrenci temsilcileri bir araya getirilemedi. Her geçen gün de DTCF’deki olaylar büyüdü.

Büyük çaplı olmamasına karşın olayların hergün sürmesi üzerine bazı öğrenciler önce Rektörlüğe başvurdular. Öğrenciler daha sonra Dekan Prof. Dr. Rahmi Er ile görüşmeler yaptı. Rektörlükte öğrenciler bazı sol görüşlü sitelerde yer alan “olaylar büyüyebilir” haberlerine dikkat çektiler. Rektörlük yetkililerinin ise bu uyarıya “Bunları zaten siz yazdırıyorsunuz” karşılığını verdiği ifade edildi. Dekan Er’in de “Olaylar anlık gelişiyor. Çocuklar kendi önlemini alsın” dediği iddia edildi.

Polis geç müdahale etti

Dekanlığın polisin fakülte bahçesine olay yaşandığı an girmesine izin vermesine karşın iddiaya göre son olaylarda polis kapının önünde beklemesine karşın içeri geç girdi. Polis yetkililerinin dekanlığa “Rektörlük yazılı başvuru yapmalı” dediği ileri sürülürken, polisin geç müdahalesi nedeniyle de olayların büyüdüğü savunuluyor.

Öte yandan çeşitli sitelerde öğrencilerin Abdullah Öcalan’ın resimleri astıkları iddia edildi. Ancak bu fotoğrafların montaj olduğu da ortaya çıktı. VATAN’a konuşan öğrenciler, “Bahçe kapısı açılıyor içeri onlarca satırlı öğrenci giriyor. İdeolojik sloganlar da atılmıyor. Bazı takımların sloganı atılıyor küfür ediliyor. Burada ideolojik bir tartışma yok. Ortada ciddi bir provokasyon var” değerlendirmesi yaptı.

Eve kadar tehdit iddiası

Sol görüşlü öğrencilerden E.E. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda kendilerinin eve kadar takip edildiğini iddia etti. E.E suç duyurusunda “Tarafımıza yönelik bu saldırılar münferit olarak devam etmektedir. Beni ve diğer arkadaşlarımızı evlerimize kadar takip etmekte, tek başına gördükleri yerde satırlarla tehdit etmekte ve saldırmaktadırlar. Bu şahısların hakkında yaptığımız önceki suç duyurusunun ardından ifadeleri dahi alınmamıştır. Şüpheliler saldırgan tutumlarına devam etmektedir” dedi.

Haberin Devamı