Gazete Vatan Logo

Filiz Sert kimdir? YKS sonuç belgesi yalan çıkan Filiz Sert kaç puan almış ve kaçıncı olmuş? 1671’inci olduğunu söylemişti!

Manisa'nın Selendi ilçesinde liseyi dışarıdan bitiren 26 yaşındaki Filiz Sert’in, 3,5 ayda hazırlandığı üniversite sınavında eşit ağırlıkta 492,62 puan aldığını, 1671’inci olduğunu gösteren 2022 YKS belgesi gerçek çıkmadı. Söz konusu gelişmenin ardından Filiz Sert kimdir? YKS sonuç belgesi yalan çıkan Filiz Sert kaç puan almış ve kaçıncı olmuş? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Filiz Sert kimdir? YKS sonuç belgesi yalan çıkan Filiz Sert kaç puan almış ve kaçıncı olmuş? 1671’inci olduğunu söylemişti!

Manisa'da 2 çocuk annesi Filiz Sert, liseyi açıktan bitirerek 3,5 ayda üniversite sınavına hazırlandığını ve eşit ağırlık alanında Türkiye 1671'incisi olduğunu söylemişti. Savcı olmak istediğini de ekleyen Sert’in, gösterdiği 2022 YKS belgesinin sahte çıktı.

Filiz Sert kimdir, YKS sonuç belgesi yalan çıkan Filiz Sert kaç puan almış ve kaçıncı olmuş?

Filiz Sert’in sınavdaki başarı iddiasının gerçek olmadığı yönündeki ihbar adının açıklanmasını istemeyen bir ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yetkilisi tarafından DHA’ya iletildi. Kendi gibi Manisalı olan Filiz Sert’in puanını incelediğini söyleyen görevli, “Aldığı puanla ilk 2 milyonluk gruba girebilmiş” dedi.

Bu uyarının ardından DHA muhabirinin yeniden temas kurduğu Filiz Sert, elindeki belgenin gerçek olduğunu söyledi. TC kimlik numarasıyla sonucu ÖSYM’nin internet sitesinden kontrol etme teklifini ise “TC numaramı hatırlamıyorum” diye geri çevirdi.

Kendisini denemek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren Sert, hiçbir destek almadan ve dershaneye gitmeden 3,5 ay boyunca gece-gündüz çalışarak eşit ağırlıkta 492,62528 puan alarak, 3 milyon 243 bin 425 öğrencinin girdiği sınavda Türkiye 1671'incisi olduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı