Gazete Vatan Logo

Fatih Gürsul kimdir? Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul kaç yıl ceza aldı?

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin davada, Yargıtay'ın bozma kararıyla yeniden yargılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Söz konusu gelişmenin ardından Fatüh Gürsul hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Fatih Gürsul kimdir? Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul kaç yıl ceza aldı?

Fatih Gürsul kimdir? Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul kaç yıl ceza aldı?

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik davada daha önce 10,5 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un yeniden yargılandığı dava da karara bağlandı. Mahkeme ikinci kez yapılan yargılamada bu kez Gürsul'a "FETÖ üyeliğinden" 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Peki, Fatih Gürsul kimdir?

Fatih Gürsul kimdir?

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatih Gürsul, 2000-2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı.

Doç. Dr. Fatih Gürsul 26. Dönem CHP milletvekili adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden biri olan University of California'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yapıyordu. Fatih Gürsul, 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award" ödülüne layık görülmüştü. Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı olan Doç. Dr. Gürsul, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu ile özellikle zihinsel engelliler ile ilgili projeler gerçekleştirdi. 3 yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Doç. Dr. Gürsul evli ve iki çocuk babasındır.

Haberin Devamı