Gazete Vatan Logo

Fatih Erbakan CNN TÜRK'e konuştu: Saadet Partisi'nin tabanı olmadığı ortaya çıktı

TBMM'deki yemin töreni ile yeni yasama dönemi başladı. Meclis'te gerçekleşen CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'ya konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimini değerlendirdi. Erbakan, konuşmasında "Saadet Partisi'nin tabanı olmadığı ortaya çıktı. HDP de seçimin kaybedenlerinden. HDP ile ilgili Yeşil Sol isminin etkisi olduğunu ifade eden var. Muhafazakar seçmen de Sol kelimesine tepki oluştu." dedi.

Fatih Erbakan CNN TÜRK'e konuştu: Saadet Partisi'nin tabanı olmadığı ortaya çıktı

Fatih Erbakan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

İnsanlara faydalı olmak için buradayız. Yeniden Refah Partisi'nin başarısı için mutluyuz. Girilen ilk seçimde yüzde olarak ciddi oy aldık. Kendi alnımızın teriyle 5 vekil çıkarmaya hak kazandık. Başka partiler gibi başka partinin listesinden girmedik.

İzlenen politikalar da Milli Görüş'ü bizim teslim ettiğimizi Saadet Partisi'nin teslim etmediği görülüyordu. Bu seçimin kaybedenlerinden biri Saadet Partisi. Herhangi bir tabanları olmadığı ortaya çıktı. 4 partinin bir katkısı olmadı. Bu durumda başka bir partinin oyuyla 15 vekil de alsanız bir şey ifade etmiyor. Çok açık ve net şekilde seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu. 40 vekil de başka partilere gitmiş oldu. HDP de seçimin kaybedenlerinden. HDP ile ilgili Yeşil Sol isminin etkisi olduğunu ifade eden var. Muhafazakar seçmen de Sol kelimesine tepki oluştu.

6284 SAYILI KANUN

6824 sayılı kanun haşa bir ayet değil. Şiddet bizim inancımıza aykırı. 6824 bazı mağduriyetlere sebep oluyor. Suç unsurlarının yazılması lazım, burada belirsizlik var. İddia sahibinin iddiasını kanıtlaması lazım. Şiddetin cezası daha ağırlaştırılsın diyoruz. Kadın çocuk cinayetlerinde idam olsun diyoruz.

Haberin Devamı