Gazete Vatan Logo

Fast Boot Nedir, Ne İşe Yarar? Fast Boot Nasıl Kapatılır?

Birçok uygulamada bir aracı olarak kullanılan menü seçeneği olarak nitelendirilmektedir. Birden farklı telefonların model kısmında bulunan bu ayraç açıklama uygulama gibi özellikleri etkin bir şekilde girilmesini sağlamaktadır.

Fast Boot Nedir, Ne İşe Yarar? Fast Boot Nasıl Kapatılır?

Fast Boot Nedir?

Android telefonlarda bulunan bu ayraçlar sayesinde protokol ya da tanı aracı olarak nitelendirilebilmektedir. Google tarafından USB ya da Ethernet üzerinden bağlantıların kurulması amacıyla iletişim kanalı mekanizması olarak tanımlanmaktadır. Kurulum ya da güncellemeler yapılırken yardımcı olacak sekmeleri belirtmektedir.

Verilerin doğrudan telefonu aktarılmasını sağlayan bu sistem Flash belleklerin etkisiyle birlikte hızlı önyükleme ve veri depolama sistemlerinin geliştirilmesini sağlamaktadır. Bu sistemlerin temel dosyaların belirli kısımlarının üreticilerle buluşması ile birlikte dosyaları kilitleyerek ön yükleyici veya şifre patlatma gibi etkileri ortadan kaldırmaktadır.

Bunların yanında kilit açma sistemini keskin ve net bilgilerle önleyerek güvenilirliği en üst moda kadar taşımaktadır. Telefonu sıfır konumundayken android mobil işletim sistemlerini otomatik bir şekilde yüklemek isteyen kişilere olanaklar sunmaktadır. Özellikle şarj yüzeylerini belli seviyede tutmaya yardımcı olan en önemli uygulamalar arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Fast Boot Ne İşe Yarar?

Sistemlerin belli başlı faktörler ile birlikte çalıştığı bilinmektedir. Tüm telefon modellerinde dahili sistem olarak görev almaktadır. Giriş ya da çıkış butonlarına tıklayarak kullanımın detayları ve çeşitliliği değerlendirilmektedir. Otomatik kilit açma ya da yazılımda değiştirilmesi gereken yerleri bulma gibi özellikler bu sistemler sayesinde yapılmaktadır.

Stoklara rom yükleme gibi her türlü mod burada belirlenmektedir. Özellikle USB hata ayıklama modları sayesinde cihazların bilgisayarlara rahat bir şekilde bağlanmasını sağlamaktadır. Böylece komut işlemleri direkt devreye girerek ani çalışmalar sağlayabilmektedir. Bunların yanında her farklı sürüm model telefon için bir başka mod uygulaması kullanılmaktadır. 

Kullanılan araç ve gerecin daha hızlı çalışmasını sağlamaktadır. Uzun ömürlü bir sistem olduğu için herkes tarafından kullanımına özen gösterilmektedir. Verileri depolayarak kaybolmasını engellemektedir. Herhangi bir problem çıktığı zaman bunu ürünü zarar vermeden halletmektedir. Üründeki detayları değerlendirerek bir karar sekmesi oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Fast Boot Nasıl Kapatılır?

Kapatılış özelliklerine ve içeriğine dikkat edildiği takdirde oldukça basit bir altyapı ile birlikte kapanması sağlanmaktadır. Genellikle her cihazın kapatılış şekli birbirinden farklı olarak bilinse de güç tuşları bu konuda etkin rol birçok cihazda güç tuşuna uzun süreli basılması ile birlikte ekranın kapanması beklenmektedir.

Hemen ardından telefon kendini yeniden başlatarak kullanılmaya başlanmaktadır. Böylece herhangi bir sorunda direk uygulama otomatik bir şekilde kapanıp telefona zarar vermemektedir. Herkesin kullanabileceği düzeyde olduğu için kapatılma işlemleri de pratik bir şekilde sonuçlanmaktadır.