Gazete Vatan Logo

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Muhteşem Yüzyıl Kösem oyuncularından Farah Zeynep Abdullah gündemde dikkat çekici isim olarak yer alıyor. Farah Zeynep Abdullah'ın kim olduğu ve neler yaptığıyla ilgili bilgileri derledik. İşte Farah Zeynep Abdullah'ın merak edilen hayatı...

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Güzel ve başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah, hem film hem dizi hem reklam ve hem de seslendirme projelerinde yer aldı. Büründüğü rolleri en iyi şekilde yansıtan Farah Zeynep Abdullah, fenomen dizi Muhteşem Yüyıl Kösem'de Farya karakteri ile oynuyor.

FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?

1989 İstanbul doğumlu olan Farah Zeynep Abdullah, oyunculuk yapıyor. Babası Irak Türkmenlerinden annesi ise Türk ve Boşnak kökenli olan Abdullah, liseye İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başladı, daha sonra ise babasının işinden dolayı İngiltere'ye giderek orada eğitimine devam etti. Üniversiteye hazırlık yıllarında bir zamanların fenomen dizisi Öyle Bir Geçer Zamanki'de oynamaya başlayan Abdullah, sevilen bir karakter oldu. Sonrasında Kelebeğin Rüyası filminde ve Kurt Seyit ve Şura dizisinde rol alan Abdullah, 2014 yılında Unutursam Fısılda filminde de başarılı bir rol üstlendi.

Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2'nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak oyunculuk kariyeri için kaydını donduran Abdullah, Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp, eğitimini tamamladı ve diplomasını aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca, kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir kampanya olan HeForShe reklamında oynayan Abdullah, Amnesty Türkiye'nin de gönüllü destekçisidir. Oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki Prenses Azra'yı da seslendirmiş olan Abdullah, Fox'ta yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem'de başarılı bir şekilde oyunculuğunu sergiliyor.