Gazete Vatan Logo

Fakirlere yapıldı, onlar aldı!

TOKİ’nin, Tunceli’de ’alt gelir grubu’ için yaptığı konutlardan AK Partili milletvekili, belediye başkanı ve iş adamlarının da aldığı ortaya çıktı...

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde TOKİ, aile fertlerinin toplam geliri 2 bin 600 lirayı geçmeyen ‘alt gelir grubu’ vatandaşları konut sahibi yapmak için 2009 yılında başlattığı projede satışlar geçen yıl yapıldı. Başvuru formunda istenen belgeler arasında ‘hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri’ de istendi.

69 bin TL’ye 15 yıl vade

Toplam 69 bin 100 liraya mal olacak daireleri alanlar peşinatı yatırıp, kalanını 15 yılda ödemek üzere TOKİ ile sözleşme imzaladı. Dönemin Çemişgezek Belediye Başkanı AK Partili Metin Levent Yıldız ile Çemişgezekli olan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da bu konutlardan almak için TOKİ’nin başvuru formunu doldurarak başvurdu. İşadamları Derneği Başkanı Hıdır Özefe ve bazı işadamları ile aile geliri 2 bin 600 liranın üzerinde olan bazı kişilere de Çemişgezek’te TOKİ konutları satıldı. Konutlar, geçen eylül ayında tamamlanıp sahiplerine teslim edildi.

‘Teşvik için aldım’

Ak Parti’den 3 dönemdir İstanbul Milletvekili olan ve memleketi Çemişgezek’e yaptığı hizmetlerden dolayı adı TOKİ konutlarına giden caddeye verilen Mustafa Ataş, B1-3 blok 6’ıncı kat 23 numaralı dairenin sahibi oldu. Ataş, Çemişgezek’te konuta ihtiyaç olduğu için TOKİ’ye başvurup konut yapılmasını sağladıklarını, halkı teşvik etmek için de daire aldığını savundu.

Haberin Devamı

Başka konut olmamalı

TOKİ’nin Çemişgezek’teki gibi konutların satışı yaparken, aile bireylerinin aylık geliri 2 bin 600 lirayı geçmemesi, üzerinde gayrimenkul bulunmaması, mal beyanı sorgulaması gibi koşulların arandığı belirtildi. Bu konutlardan alanların maaş bordroları ve tapudan üzerlerine herhangi bir gayrimenkul bulunmadığına dair belgeyi TOKİ’ye ibraz etmeleri de zorunluydu,