Gazete Vatan Logo

‘Eyalet sistemini kabul ediyor musun?'

Başbakan Yıldırım’ın ABD tipi başkanlık konusundaki çağrısına CHP lideri, “Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları, yasaları var, böyle olsun diyor musun, demiyor musun? Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun” diye sordu

‘Eyalet sistemini kabul ediyor musun?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın, ABD’deki başkanlık sistemine yönelik çağrısına, ‘eyalet sistemi’ni hatırlatarak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

‘Açıkça söyle’

Binali Yıldırım demiş ki, ‘ABD’deki başkanlık sistemini tartışacağız. Hodri meydan’. İki soru soruyorum. Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz? Bunu çık milletin önünde söyle. Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları, yasaları var, böyle olsun diyor musun, demiyor musun? Bu iki soruya cevap istiyorum. Biz kabul etmiyoruz, biz parlamenter sistemi kabul ediyoruz, önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Madem tartışmak istiyorsun Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun? Çık milletin önünde açıkça düşüncelerini söyle.

‘CHP’ye saldırı var’

“CHP’ye yönelik saldırılar var, arkasında başka güçler var. Saldırıyı suçlularla tecavüzcülerle yapıyorlar, şehit cenazelerinde üzerimize boş kovan değil, kurşun atıyorlar. Kabahatlerini örtmek, suçlarını gizlemek için, CHP’yi farklı bir sürecin içine sokmak için yapıyorlar. 9 Şubat 2016’da bu kürsüde, “AKP’nin yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır” dedim. Cenaze namazında bize kurşun atan o kişilere söylüyorum, eğer insansanız, namuslu adamsanız, bu talimatı veren iktidara neden ses çıkarmıyorsunuz?”

Haberin Devamı

‘Kurşun göğsüme değdi’

“Ramazan gününde şehit cenazesinde kurşun atıyorlar üstümüze. Göğsüme kurşun değdi, sert bir şey. Nedir bu diye yere baktığımda, kurşun. Kurşunu atan kişi Binali Yıldırım’ın hemen arkasında. Kurşunu atan kişi o kadar kişiliksiz ve aşağılıksız bir kişi ki fotomontaj diyor. Binali Bey, ‘Kılıçdaroğlu’nu güvenliğini de sağlayacağız’ diyor. İster sağla ister sağlama kardeşim. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlama konusunda sözümüzü söyledik. Cami avlularını çakallara teslim etmeyeceğiz.”

Erdoğan’a dava açtı

“Kaçak sarayda oturan zat, ‘Kılıçdaroğlu provoke etti’ demiş. Provokasyonu yapan önce sensin. Pes ya, hayatımda yalan duydum da bu kadar kuyruklu yalanı ilk kez duyuyorum. Dinledim diyor bir de. Hakkında tazminat davası da açtım, suç duyurusunda da bulundum. Üstelik bu yalanı iftardan önce söylüyor, oruç tutuyor mu tutmuyor mu merak ediyorum. İftardasın sen ya, bulunduğun bir makam var kardeşim.”

Haberin Devamı

‘İşkembeden atıyor’

“Dışarıda itibarı sıfırlanan bir Türkiyeyiz. Alman parlamentosu karar alıyor, Türkiye’de herkes konuşuyor. Hükümet kanadı atıyor bol miktarda işkembeden. Bir bakıyorsunuz aynı Almanya’ya İncirlik üssü açılmış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bari milleti kandırmayın, kandırıyorsanız da bari Ramazan ayı kandırmayın. Bu kadar yalan, riya olabilir mi?”