Gazete Vatan Logo

Eski emniyet müdürü Emin Arslan’a beraat

Uyuşturucu ticaretine yardım etmekle suçlanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan, ‘inandırıcı delil bulunmadığı’ için beraat etti. Duruşmayı Hanefi Avcı da izledi.

ESKİ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme’ ve ‘Uyuşturucu ticareti yapma suçuna yardım’ suçlarını işlediği iddiasıyla açılan davada beraat etti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Arslan’ın da aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmayı Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da izledi. Duruşmada söz alan Arslan “6 yıldır karmaşık hale getirilen bu dosya nedeniyle mağdur oldum. Halen devam eden idari soruşturmalar da dikkate alınarak suçu işlemediğimden beraatıma karar verilsin” dedi.

24 sanığa beraat

Mahkeme heyeti ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme’, ‘Uyuşturucu madde imal etme’, ‘Uyuşturucu madde ticaretini yapma’, ‘Uyuşturucu ticareti yapma suçuna yardım’ ve ‘Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından Arslan’ın da aralarında bulunduğu 24 sanığın ‘inandırıcı delil bulunmadığı’ gerekçesiyle beraatlarına karar verdi. Geriye kalan üç sanıktan ikisi ‘uyuşturucu madde imal etmek’ten 10’ar yıl hapis ve 3 bin lira, bir sanık da ‘uyuşturucu madde bulundurmak’tan 5 yıl hapis ve bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Hakimden şerh kararı

Beraat kararına üye hakim Mehmet Ali Önen muhalefet etti. Hakim Önen, “İddia, savunma dosya içerisinde bulunan tapeler, fiziki takip tutanakları birlikte değerlendirildiğinde sanıklar hakkında Cem Cahitoğlu hariç iddianamede yazılı sevk maddeleri gereğince cezalandırılmaları gerektiği yoluna gidilmesi gerekir” dedi.

‘Sahte baz istasyonu var’

TBMM Böcek Araştırma Komisyonu’na 2013’te bilgi veren Emin Arslan, Emniyet, MİT ve Jandarma’da sahte baz istasyonu bulunduğunu öne sürmüştü. Arslan, ‘Hayalet cihazlar’ denilen 11 dinleme aracıyla ilgili “Zamanında bunu bir büyükşehir belediye başkanı ve iş adamlarının bile kullandığı biliniyor” demişti.

Haberin Devamı